Cantinele cu mâncare gătită și ieftină au un succes uriaș la români. Un prânz începe de la 15 lei

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 13 Martie 2018 18:23
Categorie: Social

Conceptul de cantină, împinge tava sau lunch center îi cucereşte pe români. Astfel de localuri au un succes uriaş în centrele de afaceri şi în parcurile industriale cu mii de angajaţi.

Administratorii adaptează meniul în funcţie de profilul clientelei, care pe zi ce trece se diversifică. Astfel ajung să mănânce la cantină şi turiştii sau localnicii comozi care nu mai vor să gătească. O masă de prânz cu trei feluri costă între 15 şi 35 de lei, în medie cu 30% mai puţin decât într-un restaurant clasic.

Peste 500 de astfel de comenzi onorează zilnic bucătăresele unei cantine. Localul se află pe locul fostei fabrici de tractoare din Braşov, unde îşi au acum sediul zeci de firme de IT, consultanță financiară şi callservice. În pauza de masă, de jumătate de oră, angajaţii umplu până la refuz cantina unde un meniu cu trei feluri costă în medie 20 de lei.

Cu o clientelă a cărei medie de vârsta nu depăşeşte 30 de ani, administratorii au fost nevoiţi să adapteze designul interior: agenda electronică, şi cu funcţia de încărcător pentru telefonul mobil, le dezvăluie clienţilor ştirile, programul teatrelor şi lista petrecerilor din cluburi.

Meniul variat şi preţurile rezonabile, cu cel puţin 30% mai mici decât la restaurantele clasice, atrag şi clienţi din afara centrului de afaceri: turişti sau chiar localnici care scapă astfel de corvoada gătitului.

Aşezat în vecinătatea unui spital privat dar şi a tribunalului, un lunch-center are aerul unui restaurant modern cu servire all inclusive. Deşi nu pare, este totuşi o cantină unde un meniu de trei feluri nu costă mai mult de 35 de lei. Clienţii îşi pot lua chiar ei mâncarea şi nimeni nu sta să o cântărească.

Ecaterina Teodorescu, administratorul localului: ”Dânşii îşi pun singuri. Uneori mai mult, uneori mai puţin, dar ne asumăm acest risc. Pentru că dă bine să îţi faci singur o salată ca acasă. Să te simţi bine, să te relaxezi, să poţi să începi cu bine a doua parte de servici, încă patru ore de muncă.”

Dintre zecile de restaurante din centrul istoric al Brașovului, turiştii, mai ales străini, preferă această autoservire cotată foarte bine şi pe Tripadvisor.

Companiile mari, cu mii de angajaţi, aflate la distanţă de oraş, şi-au amenajat propriile cantine unde mâncarea este livrată de firme de catering.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Cine inedite pentru nonconformiști: garnitură cu greieri marinați și înghețată cu viermi de ceară
Cine inedite pentru nonconformiști: garnitură cu greieri marinați și înghețată cu viermi de ceară
VIDEO PROTVPLUS.RO
spital
Împreună putem salva o viață. Cum puteți dona pentru primul spital de oncologie pediatrică
Cum a reușit un tânăr român care nu s-a angajat niciodată să creeze o afacere de succes
Serbări de Crăciun. Ce ar trebui să facă părinții pentru a nu pune presiune pe copii
Goana nebună după cumpărături. Cât costă un coș cu bunătăți tradiționale
Zece milioane de cozonaci, în casele românilor de sărbători. Preţul celui tradițional
14 copii de la o casă de tip familial din Alba au primit cadouri de Crăciun
sibiu, bucatari, turisti, slanina, jumari,
Reacția a doi turiști scoțieni când gustă din slănină și jumări în Sibiu
Motivul pentru care tinerii români se desprind greu de casa părintească. Argumentul lui Ionuț
Școli din Capitală, înfrumusețate de artiști stradali: ”Într-o prima fază oamenii au fost reticenți”
Vinul fiert, vedeta sărbătorilor de iarnă. Cele mai căutate reţete în preajma Crăciunului
Jocul de-a Moș Crăciun Secret i-a cucerit pe români. Bucuria pe care o puteţi aduce unui coleg
Un prahovean îl invită pe Papa Francisc în România. Problema pe care o are cu autoritățile