Cantinele cu mâncare gătită și ieftină au un succes uriaș la români. Un prânz începe de la 15 lei

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Conceptul de cantină, împinge tava sau lunch center îi cucereşte pe români. Astfel de localuri au un succes uriaş în centrele de afaceri şi în parcurile industriale cu mii de angajaţi.

Administratorii adaptează meniul în funcţie de profilul clientelei, care pe zi ce trece se diversifică. Astfel ajung să mănânce la cantină şi turiştii sau localnicii comozi care nu mai vor să gătească. O masă de prânz cu trei feluri costă între 15 şi 35 de lei, în medie cu 30% mai puţin decât într-un restaurant clasic.

Peste 500 de astfel de comenzi onorează zilnic bucătăresele unei cantine. Localul se află pe locul fostei fabrici de tractoare din Braşov, unde îşi au acum sediul zeci de firme de IT, consultanță financiară şi callservice. În pauza de masă, de jumătate de oră, angajaţii umplu până la refuz cantina unde un meniu cu trei feluri costă în medie 20 de lei.

Cu o clientelă a cărei medie de vârsta nu depăşeşte 30 de ani, administratorii au fost nevoiţi să adapteze designul interior: agenda electronică, şi cu funcţia de încărcător pentru telefonul mobil, le dezvăluie clienţilor ştirile, programul teatrelor şi lista petrecerilor din cluburi.

Meniul variat şi preţurile rezonabile, cu cel puţin 30% mai mici decât la restaurantele clasice, atrag şi clienţi din afara centrului de afaceri: turişti sau chiar localnici care scapă astfel de corvoada gătitului.

Aşezat în vecinătatea unui spital privat dar şi a tribunalului, un lunch-center are aerul unui restaurant modern cu servire all inclusive. Deşi nu pare, este totuşi o cantină unde un meniu de trei feluri nu costă mai mult de 35 de lei. Clienţii îşi pot lua chiar ei mâncarea şi nimeni nu sta să o cântărească.

Ecaterina Teodorescu, administratorul localului: ”Dânşii îşi pun singuri. Uneori mai mult, uneori mai puţin, dar ne asumăm acest risc. Pentru că dă bine să îţi faci singur o salată ca acasă. Să te simţi bine, să te relaxezi, să poţi să începi cu bine a doua parte de servici, încă patru ore de muncă.”

Dintre zecile de restaurante din centrul istoric al Brașovului, turiştii, mai ales străini, preferă această autoservire cotată foarte bine şi pe Tripadvisor.

Companiile mari, cu mii de angajaţi, aflate la distanţă de oraş, şi-au amenajat propriile cantine unde mâncarea este livrată de firme de catering.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO