Cand nu sunt clatite bine, hainele pe care le purtam ne pot provoca diverse boli de piele


Ultimul update: Duminica 10 Februarie 2013 00:52
Data publicarii: Joi 07 Februarie 2013 20:27
Categorie: Stiri Sociale

Detergentul si produsele de albire provoca alergii si iritatii, daca rufele nu sunt bine clatite. In plus, multi dintre noi adaugam in masina de spalat prea mult detergent si apoi ajungem la doctor cu diverse boli de piele.

Unii dintre noi introducem in masina de spalat o cantitate de detergent mai mare decat cea recomandata, avand impresia ca in felul acesta, hainele vor fi curatate mai bine. Total gresit! Astfel, granulele nu se dizolva suficient de bine, asa ca detergentul ramane imprimat in tesaturile hainelor, iar apoi intra in contact direct cu pielea noastra."

Trebuie respectat dozajul care este pentrut haina respectiva. Daca se spala la 30 de grade, se pune mai putin detergent pentru ca apa nu este foarte incalzita si atunci particulele nu se dizolva suficient de bine.

Cantitatea de detergent poate fi marita in functie de temperatuta de spalare.

Nu mai e niciun secret ca in detergenti si in produsele de innalbire se gasesc substante chimice care pot produce iritatii daca sunt folosite in cantitati exagerate. Respectarea cantitatilor recomandate si clatirea corespunzatoare a rufelor ne fereste de pericole.

Dermatologii sustin ca 30 la suta din iritatiile si dermatitele pe care le trateaza sunt provocate de reactii alergice la compusii din detergenti si inalbitori.

VIDEO PROTVPLUS.RO