Camera cu termoviziune pentru depistarea gripei, pe aeroportul Baneasa


Ultimul update: Duminica 07 Octombrie 2012 06:39
Data publicarii: Luni 04 Mai 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

In acest moment sunt peste 1.000 de cazuri de imbolnavire cu gripa noua. Chiar daca Romania a fost ocolita pana acum de virus, autoritatile iau masuri de siguranta. Pe aeroportul Baneasa, cei care intra in tara vor fi scanati de o camera cu termoviziune.

Dupa modelul unor state europene si asiatice, sefii aeroportului au hotarat sa instaleze o camera de termoviziune. Aceasta va fi amplasata deasupra ghiseelor de la politia de frontiera. Reprezentantii aeroportului spun ca in acest fel pot depista usor pasagerii care au stari febrile si ar putea fi infectati cu virusul gripal A-H1N1.

Sistemul de alertare se declanseaza in momentul in care prin filtru trec persoane care au peste 37 de grade Celsius. In acel moment, medicii din cadrul aeroportului ar urma sa intervina si sa trimita pacientul cu o ambulanta catre spitalele de boli infectioase.

Metoda nu-i prea incanta pe specialistii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii. Acestia spun ca nu poti instala o camera de termoviziune, sperand sa depistezi virusul. Medicii atrag atentia ca perioada de incubatie este de pana la sapte zile, iar febra este doar unul dintre simptome.

Prin urmare, calatorii care trec acest test n-ar trebui sa renunte la masurile de precautie. Toti cei care au calatorit de curand in Mexic, Statele Unite, Spania sau Marea Britanie trebuie sa ceara ajutorul medicilor la o sectie de boli infectioase.

Acestea sunt tarile in care gripa noua a provocat cel mai mare numar de imbolnaviri. La nivel global, Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca avem de-a face cu peste 1.000 de cazuri. Pana acum, 26 de oameni au murit in Mexic si unul in Statele Unite.

Gripa
Nu lasati garda jos in fata noii gripe, avertizeaza OMS!
Cum se pregatesc spitalele de la noi sa faca fata gripei
VIDEO PROTVPLUS.RO