Tablete si telefoane in loc de stilouri si calimara. Cat ii costa pe parinti rechizitele scolare

Ultima actualizare: 07-11-2012 15:57

Noile generatii au inlocuit Abecedarul cu laptopuri si telefoane inteligente, iar numaratoarea s-a transformat in aplicatii pe tableta sub forma unor jocuri.

Se bucura de ele insa doar copiii ai caror parinti isi permit sa dea cateva mii de lei pentru aceste gadgeturi, pe langa alte cateva sute care se duc pe rechizite.

In vacanta, Tiberiu a avut de invatat un singur lucru: fotbal. Baiatul e constient totusi ca peste nici doua saptamani trebuie sa demonstreze ca se pricepe si la stiinte exacte.

Elevul trece in clasa a IV-a si are deja experienta de un an cu gadgeturile.

Chiar daca prefera vacanta, Octavian trece in clasa a III-a, asa ca face ultimele pregatiri pentru scoala. Nu printre standurile de caiete si creioane, ci tot printre gadgeturi cautand metode care fac din matematica o simpla joaca.

Cele mai cumparate produse sunt laptopurile, telefoanele inteligente si tabletele, care sunt acum la moda. Pentru acestea parintii dau intre 550 de lei si 3400 de lei. Chiar daca ravnesc dupa asemenea aparaturi, multi nu-si permit totusi sa le cumpere.

Mama Clarei rasufla usurata dupa ce fata ei a ales un ghiozdan de patru ori mai ieftin fata de cel pe care il ochise initial.

In Romania, un elev are nevoie de cel putin 400 de lei, la inceputul anului scolar. Dar in cele mai multe cazuri suma depaseste si 1000 de lei. In acest pret sunt incluse rechizitele, ghiozdanul si uniforma scolara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO