Ca prin lapte. Asa se circula pe drumurile din tara, din cauza cetii
E ceata densa de doua zile si cele mai multe trasee le iau soferilor de doua ori mai mult timp decat de obicei. Daca multi se lasa ghidati prin valul alb de bun simt si nu gonesc orbeste, unora nu le pasa ca risca atat viata lor cat si pe a celorlalti.
Politistii au prins cativa in trafic si le-au recomandat sa-si lase masinile acasa pentru urmatoarele luni.
Unul dintre acestia a fost prins circuland cu 105 km/h, in curba, intr-o localitate si in apropierea trecerii de pietoni.
Pentru inconstienta de care a dat dovada, tanarul a ramas pieton pentru urmatoarele trei luni si s-a ales cu o amenda de cateva sute de lei. La fel ca el a patit si soferul unei masini de teren care a fost surprins de aparatul radar cu 110 km/h tot pe drumul national 7.
Si la Sibiu ceata a perturbat atat traficul aerian, cat si pe cel rutier. Zeci de pasageri au asteptat in aeroport mai bine de trei ore aterizarea unei aeronave de la Bucuresti cu destinatia Stuttgart. Nici soferii nu au fost mai norocosi. Au parcurs in aproape o ora un drum care in mod normal se parcurge in 25-30 de minute.
Nici judetul Brasov n-a scapat de valul gros de ceata. Luni seara a fost instituit acolo un cod galben pentru acest fenomen.
De mai bine de 24 de ore soselele din Brasov sunt acoperite de o ceata densa, iar odata cu lasarea noptii situatia e si mai grea pentru soferi. Vizibilitatea este foarte redusa, nu vezi la mai mult de 50 de metri, iar semnele de circulatie abia se observa.
Potrivit Centrului Infotrafic, in judetele Prahova, Caras Severin , Cluj, Alba si Tulcea ceata persista, iar vizibilitatea este redusa - intre 50 si 200 de metri. In Mehedinti, Olt, Dolj, Valcea si Vrancea carosabilul este umed din cauza burnitei, asa ca politistii le recomanda soferilor sa circule cu mare atentie. La fel si in judetul Galati, unde ploua marunt.
O veste buna vine de pe DN7, unde circulatia a fost ingreunata pana la pranz din cauza unui TIR care s-a rasturnat, insa acum se circula bine.