Școala românească de navigație, apreciată și în străinătate. 10.000 de străini studiază aici
După ce a rămas fără flota comercială, România a ajuns să exporte unii dintre cei mai buni ofiţeri maritimi şi fluviali din lume.
Școala românescă de navigaţie produce anual navigatori iscusiţi, inclusiv străini, pentru că aici cursurile sunt ieftine şi bune. Pentru că sunt foarte mulţi doritori, autorităţile construiesc şi un hotel, special pentru ei.
Pentru acest tip de antrenament în Constanța există două simulatoare.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
89.000 de cursanţi români şi 10.000 - străini se perfecţionează aici. Toţi lucrează pe nave comerciale pentru companii din întreaga lume, pentru că ţara noastră nu mai are flotă comercială.
Ionuț Neagu: "Lucrez pe tot ce înseamnă industria off shore, macarale plutitoare, platforme nave de foraj, extracţii. Suntem foarte bine pregătiţi, avem tot ce ne trebuie!"
Orice navigator care iese de pe băncile facultăţii este obligat să urmeze apoi cursuri de perfecţionare pentru a pleca în voiaj. În România, tarifele sunt cu 40% sub cele din Europa, iar diplomele sunt recunoscute peste tot în lume.
Adrian Mihălcioiu, reprezentant ITF România: "Școala românească este foarte bună pentru că a produs de-a lungul timpului ofiţeri şi la punte şi la maşină de bună calitate, de foarte bună calitate, care au fost ceruţi pe piaţa internaţională."
Reporter: "- Cum sunt văzuţi marinarii romani în afară?"
Gabriel Popa, marinar pe platformă: "Foarte bine de obicei. Marinarii romani asimilieaza foarte bine informaţia, cunoaştem şi limbi străine mult mai bine decât alte naţionalităţi, lucrăm în echipă".
Autorităţile mizează pe atragerea marinarilor străini, aşa că au creat un tip de turism all-inclusiv, pentru ei. Iar acum construiesc special un hotel.
Ovidiu Sorin Cupșa, director CERONAV: "În sensul oferirii acestor servicii de preluare de la aeroport, cazare, masă şi tot ceea ce înseamnă servicii integrate servicii conexe cursurilor efective".
Un singur de curs organizat aici costă cel mult o mie de euro.
Sursa: Pro TV
Etichete: romania, romani, navigatori, fluviu, cursuri, marinari, navigatie, ofiteri,
Dată publicare:
11-01-2018 18:39