Patronii din Satu Mare au iesit in strada ca sa ceara asfaltarea ei. "Am ajuns ca ne intreaba strainii unde sunt dinozaurii"

Dată publicare: 18-10-2014 13:08
Dată actualizare: 21-10-2014 06:43


Nemultumiti de starea drumului pe care sunt fabricile lor, mai multi patroni din Satu Mare si-au mobilizat muncitorii sa iasa in strada.

Satui sa cheltuiasca lunar bani pentru reparatiile masinilor, oamenii au protestat zgomotos. O bucata de sosea de 200 de metri ar trebui reparata urgent, spun ei. 200 de muncitori au iesit in strada, trimisi de patronii a 15 societati comerciale din Satu Mare. Oamenii au protestat pentru cei 196 de metri ramasi neasfaltati.

"17 milioane lei anual si din care nici 1% nu se aloca pentru noi, da’ cum e posibil?”, intreaba Augustin Istoc, patron. „Afecteaza 30 de societati comercile. Firmele cheltuie cu 20, 30 de mii de lei mai mult sa repare masinile."

Directorii spun ca au ajuns de rasul strainilor care le sunt parteneri de afaceri. „Anul trecut a venit un italian si cand a vazut ierburile stiti ce mi-a spus? Mamma mia, dinozaurii unde sunt?", povesteste acelasi patron.

Autoritatile dau vina pe un localnic, care in 2012 nu a mai fost de acord sa fie deviat traficul... prin curtea lui. Dorel Coica, primarul municipiului Satu Mare, explica: "Era vorba de 3, 4 zile si inainte cu o ora de inceperea lucrarilor, s-au razgandit. Am stat cu utilajele o luna si jumatate acolo cu materiale, iar acest domn ne tot amana. Am avut probleme cu cel care efectua lucrarile, ca pierde bani si timp si alte proiecte."

Autoritatile promit insa ca in zilele urmatoare vor rezolva problema, si vor asfalta drumul.


VIDEO PROTVPLUS.RO