"Borduriada" prostiei, vezi "eficientizarea" traficului la romani

Ultima actualizare: 08-08-2012 03:37

O lucrare menita sa eficientizeze circulatia pe DN1 da peste cap traficul in localitatea Ghimbav. Si asta pentru ca bordurile montate pe mijlocul soselei pentru a separa sensurile de mers au devenit adevarate capcane pentru soferi.


Soferii sunt pusi in dificultate pentru ca bordura a ingustat benzile de circulatie si in unele zone nu mai incap doua masini pe acelasi sens de mers. In plus, braul de ciment de pe mijlocul soselei strabate orasul de la un capat la celalalt. Nefiind deloc intrerupt, soferii nu pot vira spre strazile laterale.

Lucrarea, avizata de Autoritatea Nationala a Drumurilor si Autostrazilor, are ca scop reducerea numarului de accidente de circulatie. Din statisticile Politiei Rutiere reiese insa ca rezultatul este tocmai pe dos: din luna iulie, cand a fost ridicata bordura, numarul de accidente produse in zona a crescut cu 30%.

Astfel, din doua benzi s-a facut una. In momentul in care se intalneste un TIR cu o masina mica nu au loc una pe langa cealalta. Una trebuie sa se opreasca, sa-i faca loc celeilalte.
Deseori, soferii sunt luati prin surprindere. Ajung fie sa se tamponeze intre ei, fie unul sa izbesca bordura.

Politia Rutiera a sesizat Ministerul Transporturilor si Compania nationala de drumuri, dar fara niciun rezultat pana acum.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO