Bomboanele cu rubarbă, vedetele unui festival cu tradiție, organizat în Mureș
Bomboanele cu rubarbă au fost vedetele unui festival cu tradiție, organizat în Mureș.
Sărbătoarea, dedicată acestei plante care l-a cucerit și pe prințul Charles, a fost adaptată vremurilor, iar gurmanzii au fost ispitiți doar virtual. Puțini au fost cei care s-au răsfățat cu bunătățile pregătite de gospodine.
Doamnele, pricepute în bucătărie, au folosit rubarbă pentru tot felul de preparate, pe care le-au pozat din toate unghiurile. Iar fotografiile au ajuns pe internet și i-au pus la grea încercare pe pofticioși.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Anca Călugăr, organizator: „Ăsta e unul dintre produsele inedite pe anul acesta. Sunt bombonele de rabarbar. Rabarbar învelit în ciocolată și cu pudră de cacao deasupra”.
Așa cum fac an de an, gospodinele din Saschiz s-au întrecut și de această dată în preparate care mai de care mai delicioase. Evident, rubarba sau rabarbărul, cum îi spun localnicii, a fost ingredientul de bază, care a dat un gust aparte preparatelor. De la compot și prăjituri, până la ciorbe, pizza, înghețată sau bomboane - toate au fost așezate pe mese, spre încântarea celor prezenți.
Gospodină: „Mai de mult se folosea la compot, prăjituri, gemuri, dar acum, noi, cu sărbătoarea rabarbarului, am adus în fiecare an noi rețete de rabarbar, pizza, ciorbă, anul acesta o vecină a făcut bomboane de rabarbar”.
Sărbătoarea, una cu tradiție, a suferit mici modificări în acest an, din cauza restricțiilor impuse de autorități pentru limitarea răspândirii noului virus.
Bucatele au fost pregătite de fiecare acasă, apoi bucătăresele de seamă s-au adunat în curtea hanului din localitate, unde au fotografiat și filmat delicatesele. Iar imaginile au ajuns imediat pe internet.
Florentina Călugăr, organizator: „Ne-am prins un pic urechile la tehnologie pentru că încercăm să postăm în timp real și nu merg toate cum vrem noi, dar ne descurcăm, dar avem mulți care ne urmăresc. Știm că sunt mulți prieteni ai sărbătorii rabarbarului, care ar fi vrut să ajungă fizic la Saschiz. E clar că fără public nu este aceeași atmosferă”.
Au fost însă și norocoși care au putut gusta din preparate. Invitatul special, un german mutat în Transilvania, a fost impresionat de noutatea din acest an.
Și turiștii aflați în zonă s-au răsfățat cu bunătăți.
Gospodinele din Saschiz promit că oamenii care vor comanda produse locale în următoarele zile vor primi în coșul cu bunătăți și un preparat cu rubarbă.