Biserica Ortodoxa Romana a lansat un apel: "Pericole majore pentru sanatatea pacientilor din spitale"

13-05-2016 16:39

Patriarh Libertatea

Biserica Ortodoxa Romana a lansat, vineri, un apel la redresarea sistemului medical romanesc, amintind ca se roaga permanent pentru sanatatea sufleteasca si trupeasca a oamenilor si ca este implicata in programe de sanatate.

"Patriarhia Romana ia act cu profunda ingrijorare de deteriorarea situatiei din sistemul medical romanesc. Rezultatele verificarilor efectuate recent de autoritati cu privire la dezinfectantii diluati folositi in spitalele din Romania indica pericole majore pentru sanatatea pacientilor din spitale", se arata intr-un comunicat al Patriarhiei.

In aceasta situatie este necesar ca toti oamenii de buna-credinta, impreuna cu institutiile abilitate ale statului, sa identifice in regim de urgenta masurile necesare desfasurarii actului medical in conditii de siguranta, sustine Patriarhia, relateaza News.ro.

"Biserica Ortodoxa Romana se roaga permanent pentru sanatatea sufleteasca si trupeasca a oamenilor, este implicata in programe de sanatate si isi exprima increderea ca autoritatile competente, impreuna cu intreg corpul medical, vor reusi sa aduca sistemul de sanatate romanesc la standardul de calitate din tarile Uniunii Europene", mai scrie in comunicat.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a anuntat, vineri, ca procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica au dispus efectuarea urmaririi penale fata de compania Hexi Pharma pentru infractiunea de "participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor". Ministerul Sanatatii a facut publice, joi seara, rezultatele ultimelor teste de concentratie efectuate in cazul produselor Hexi Pharma, potrivit acestora substantele active fiind diluate si de 4.200 de ori fata de valoarea declarata.
 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO