Biserica, implicata intr-un nou scandal. Cine este, de fapt, preotul care a oficiat o slujba de cununie, in Cluj

Ultimul update: Joi 03 August 2017 16:29
Data publicarii: Luni 31 Iulie 2017 17:24
Categorie: Social

Fostul preot devenit politist in Alba, Augustin Capalnas, care ani de zile a condus masina Mitropolitului Andrei Andreicut desi nu avea permis, este in centrul unui nou scandal.

Desi s-a retras din preotie, acum a imbracat iar sutana si a oficiat o cununie religioasa in aer liber, la un restaurant de lux din Cluj.

In fotografiile care i-au intrigat pe inaltii prelati, el apare relaxat in fata mirilor, angajati in Politia Cluj.

Augustin Capalnas apare in cateva fotografii imbracat in sutana, in timp ce oficia o slujba in aer liber, in Cluj. Acest lucru nu numai ca este interzis de catre Biserica Ortodoxa, insa preotul nici macar nu avea dreptul sa slujeasca. Superiorii lui spun ca el nu mai face parte de multa vreme din cler, de vreme ce in anul 2006 a renuntat la haina preoteasca, pentru a imbraca uniforma de politist.

In 2014, sefii lui au constatat cu stupoare ca nu a posedat niciodata permis de conducere, desi a condus masinile Ministerului de Interne si ani de zile chiar si pe cea a mitropolitului Andrei Andreicut. Capalnas a fost deja chemat la sediul Arhiepiscopiei Cluj, insa pana in momentul de fata nu a fost sanctionat. Mirii nu au insa de ce sa isi faca griji, slujba religioasa este perfect valabila, sustin cei de la Mitropolie.

Episcopul de la Husi, judecat de 50 de inalti clerici din tara si strainatate. Fost elev: Sa nu spuna ca nu e el, nesimtitul

Cateva fotografii suprinse sambata in curtea unui restaurant de lux din Cluj i-au revoltat pe inaltii prelati. In ele apare fostul preot Augustin Capalnas, care oficiaza o slujba de cununie, in curtea interioara a restaurantului si nu in biserica, asa cum cer canoanele. Ba chiar barbatul, spun cei de la Mitropolie, nici nu avea dreptul sa slujeasca.

Bogdan Ivanov, purtator de cuvant Mitropolia Cluj: "Nu este membru al Arhiepiscopiei Clujului, acesta renuntand de bunavoie la slujirea preoteasca in favoarea unei cariere in Politia Romana. Augustin Capalnas nu a avut binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului parintelui si Arhiepiscop si Mitropolit Andrei de savarsi in aer liber taina Sfintei Cununii. "

Augustin Capalnas a imbracat sutana de preot in anul 1996,  dupa ce a absolvit Teologia,  iar 4 ani mai tarziu a ajuns asistentul si soferul arhiepiscopului de Alba Iulia, Inalt Prea Sfintia sa Andrei, în prezent Mitropolit al Clujului.
Il duce peste tot cu masina, desi nu avea permis auto.
In 2006, Augustin Capalnas renunta la sutana pentru uniforma de politist. Ajunge subinspector si purtator de cuvant al Politiei Judetene Alba.

Angajat initial ca subinspector in Politia Romana, Augustin Capalnas a reusit performanta de a fi avansat la exceptional de doua ori in doi ani, ajungand subcomisar. Insa, la o verificare atenta, a fost prins si a primit 2 ani si jumatate de inchisoare cu suspendare. Un motiv in plus pentru a nu se mai putea intoarce vreodata la preotie.

Bogdan Ivanov, purtator de cuvant Mitropolia Cluj: "El nu are dreptul sa slujeasca pe teritoriul arhiepiscopiei noastre. Nici in Cluj, nici in alte judete care intra in aria de jurisdictie a arhiepiscopiei noastre. Din punctul nostru de vedere, el nu este preot, a iesit din preotie, a renuntat la slujire si nu se mai pune problema revenirii lui in preotie. El poate fi sanctionat de eparhia de pe raza careia a iesit din preotie."

Capalnas a fost chemat la discutii cu Inalt pPrea Sfintitul Andrei Andreicut. Deocamdata, fostul preot nu a putut fi contactat pentru a-si exprima un punct de vedere.

Cristian Pomohaci nu mai este preot, ci doar cantaret de muzica populara. Cum au reactionat enoriasii

Cristian Pomohaci nu mai este preot, ci doar cantaret de muzica populara. Cum au reactionat enoriasii

VIDEO PROTVPLUS.RO

festival, festival international, satul cristian

Un sat din Transilvania dă o lecţie de cultură. 15.000 de spectatori la un festival de teatru, carte şi film

În Bacău, un bărbat disperat că nu are apă a ieșit complet dezbrăcat în stradă

Smiley a semnat pentru campania #fărăpenali. Tudor Chirilă: ”Eu am semnat”

O adolescentă de 15 ani i-a uimit pe medici. Este însărcinată a treia oară

Sancțiuni noi pentru restanțierii la întreținere. Se pot trezi cu apartamentul ipotecat

Câinele care a salvat un biciclist rănit pe munte a fost adoptat de vicepreședintele CJ Caraș Severin

apa Bacau

Locuitorii Bacăului s-au întors în timp cu 100 de ani: cară apă cu găleata

Modificări importante pentru proprietarii de locuinţe. Președintele a promulgat noua lege

Bloc bântuit de șerpi și șobolani, în Câmpina. Cine locuiește în el

Sculpturi obținute cu ajutorul drujbei, expuse la Polovragi

Premiul pe care îl vor câștiga agricultorii din Olt pentru cea mai mare roșie din județ

Scandalul ţânţarilor în Capitală. Cele două tipuri de insecte sunt purtătoare de virus WestNile