Biserica, implicata intr-un nou scandal. Cine este, de fapt, preotul care a oficiat o slujba de cununie, in Cluj

Ultimul update: Joi 03 August 2017 16:29
Data publicarii: Luni 31 Iulie 2017 17:24
Categorie: Social

Fostul preot devenit politist in Alba, Augustin Capalnas, care ani de zile a condus masina Mitropolitului Andrei Andreicut desi nu avea permis, este in centrul unui nou scandal.

Desi s-a retras din preotie, acum a imbracat iar sutana si a oficiat o cununie religioasa in aer liber, la un restaurant de lux din Cluj.

In fotografiile care i-au intrigat pe inaltii prelati, el apare relaxat in fata mirilor, angajati in Politia Cluj.

Augustin Capalnas apare in cateva fotografii imbracat in sutana, in timp ce oficia o slujba in aer liber, in Cluj. Acest lucru nu numai ca este interzis de catre Biserica Ortodoxa, insa preotul nici macar nu avea dreptul sa slujeasca. Superiorii lui spun ca el nu mai face parte de multa vreme din cler, de vreme ce in anul 2006 a renuntat la haina preoteasca, pentru a imbraca uniforma de politist.

In 2014, sefii lui au constatat cu stupoare ca nu a posedat niciodata permis de conducere, desi a condus masinile Ministerului de Interne si ani de zile chiar si pe cea a mitropolitului Andrei Andreicut. Capalnas a fost deja chemat la sediul Arhiepiscopiei Cluj, insa pana in momentul de fata nu a fost sanctionat. Mirii nu au insa de ce sa isi faca griji, slujba religioasa este perfect valabila, sustin cei de la Mitropolie.

Cateva fotografii suprinse sambata in curtea unui restaurant de lux din Cluj i-au revoltat pe inaltii prelati. In ele apare fostul preot Augustin Capalnas, care oficiaza o slujba de cununie, in curtea interioara a restaurantului si nu in biserica, asa cum cer canoanele. Ba chiar barbatul, spun cei de la Mitropolie, nici nu avea dreptul sa slujeasca.

Bogdan Ivanov, purtator de cuvant Mitropolia Cluj: "Nu este membru al Arhiepiscopiei Clujului, acesta renuntand de bunavoie la slujirea preoteasca in favoarea unei cariere in Politia Romana. Augustin Capalnas nu a avut binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului parintelui si Arhiepiscop si Mitropolit Andrei de savarsi in aer liber taina Sfintei Cununii. "

Augustin Capalnas a imbracat sutana de preot in anul 1996,  dupa ce a absolvit Teologia,  iar 4 ani mai tarziu a ajuns asistentul si soferul arhiepiscopului de Alba Iulia, Inalt Prea Sfintia sa Andrei, în prezent Mitropolit al Clujului.
Il duce peste tot cu masina, desi nu avea permis auto.
In 2006, Augustin Capalnas renunta la sutana pentru uniforma de politist. Ajunge subinspector si purtator de cuvant al Politiei Judetene Alba.

Angajat initial ca subinspector in Politia Romana, Augustin Capalnas a reusit performanta de a fi avansat la exceptional de doua ori in doi ani, ajungand subcomisar. Insa, la o verificare atenta, a fost prins si a primit 2 ani si jumatate de inchisoare cu suspendare. Un motiv in plus pentru a nu se mai putea intoarce vreodata la preotie.

Bogdan Ivanov, purtator de cuvant Mitropolia Cluj: "El nu are dreptul sa slujeasca pe teritoriul arhiepiscopiei noastre. Nici in Cluj, nici in alte judete care intra in aria de jurisdictie a arhiepiscopiei noastre. Din punctul nostru de vedere, el nu este preot, a iesit din preotie, a renuntat la slujire si nu se mai pune problema revenirii lui in preotie. El poate fi sanctionat de eparhia de pe raza careia a iesit din preotie."

Capalnas a fost chemat la discutii cu Inalt pPrea Sfintitul Andrei Andreicut. Deocamdata, fostul preot nu a putut fi contactat pentru a-si exprima un punct de vedere.

Cristian Pomohaci nu mai este preot, ci doar cantaret de muzica populara. Cum au reactionat enoriasii
Cristian Pomohaci nu mai este preot, ci doar cantaret de muzica populara. Cum au reactionat enoriasii
VIDEO PROTVPLUS.RO
mariri salariu, salariu minim marit, romania, buget, bugetari
Tinerii se înghesuie să lucreze la stat. Cât de mult se câştigă chiar şi fără experienţă
Firmele specializate în îngrijirea locurilor de veci, tot mai căutate. Preţul cerut pentru un mormânt
Povestea lui Traian Popa, un tată care își crește singur copiii: „Suntem luptători și mergem înainte”. VIDEO
Grevă la metrou, joi dimineață. Intervalul orar în care nu vor circula trenurile
Cele mai căutate jucării de Crăciun. Cea mai scumpă costă 480 de lei
Un șofer fără carnet a fost oprit de polițiști cu focuri de armă
Mana carton
Medicii din Cluj i-au pus carton în loc de ghips unei femei cu mâna ruptă
Scandal cu o investiție de sute de mii de euro. Edilii, acuzați că au lăsat în paragină o clădire
Opt oameni au fost răniți după ce două autobuze pline cu muncitori s-au ciocnit, în Gorj
A luat un străin „la ocazie”, dar a regretat amarnic. Pățania unui bărbat din Dâmbovița
"Lăsata Secului". Ortodocşii intră în post cu tofu, burgeri vegetali, avocado şi humus
Pregătiri în toi la Sibiu pentru târgul de Crăciun. Surprizele care îi așteaptă pe oameni