Biserica, implicata intr-un nou scandal. Cine este, de fapt, preotul care a oficiat o slujba de cununie, in Cluj

Ultimul update: Joi 03 August 2017 16:29
Data publicarii: Luni 31 Iulie 2017 17:24
Categorie: Social

Fostul preot devenit politist in Alba, Augustin Capalnas, care ani de zile a condus masina Mitropolitului Andrei Andreicut desi nu avea permis, este in centrul unui nou scandal.

Desi s-a retras din preotie, acum a imbracat iar sutana si a oficiat o cununie religioasa in aer liber, la un restaurant de lux din Cluj.

In fotografiile care i-au intrigat pe inaltii prelati, el apare relaxat in fata mirilor, angajati in Politia Cluj.

Augustin Capalnas apare in cateva fotografii imbracat in sutana, in timp ce oficia o slujba in aer liber, in Cluj. Acest lucru nu numai ca este interzis de catre Biserica Ortodoxa, insa preotul nici macar nu avea dreptul sa slujeasca. Superiorii lui spun ca el nu mai face parte de multa vreme din cler, de vreme ce in anul 2006 a renuntat la haina preoteasca, pentru a imbraca uniforma de politist.

In 2014, sefii lui au constatat cu stupoare ca nu a posedat niciodata permis de conducere, desi a condus masinile Ministerului de Interne si ani de zile chiar si pe cea a mitropolitului Andrei Andreicut. Capalnas a fost deja chemat la sediul Arhiepiscopiei Cluj, insa pana in momentul de fata nu a fost sanctionat. Mirii nu au insa de ce sa isi faca griji, slujba religioasa este perfect valabila, sustin cei de la Mitropolie.

Cateva fotografii suprinse sambata in curtea unui restaurant de lux din Cluj i-au revoltat pe inaltii prelati. In ele apare fostul preot Augustin Capalnas, care oficiaza o slujba de cununie, in curtea interioara a restaurantului si nu in biserica, asa cum cer canoanele. Ba chiar barbatul, spun cei de la Mitropolie, nici nu avea dreptul sa slujeasca.

Bogdan Ivanov, purtator de cuvant Mitropolia Cluj: "Nu este membru al Arhiepiscopiei Clujului, acesta renuntand de bunavoie la slujirea preoteasca in favoarea unei cariere in Politia Romana. Augustin Capalnas nu a avut binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului parintelui si Arhiepiscop si Mitropolit Andrei de savarsi in aer liber taina Sfintei Cununii. "

Augustin Capalnas a imbracat sutana de preot in anul 1996,  dupa ce a absolvit Teologia,  iar 4 ani mai tarziu a ajuns asistentul si soferul arhiepiscopului de Alba Iulia, Inalt Prea Sfintia sa Andrei, în prezent Mitropolit al Clujului.
Il duce peste tot cu masina, desi nu avea permis auto.
In 2006, Augustin Capalnas renunta la sutana pentru uniforma de politist. Ajunge subinspector si purtator de cuvant al Politiei Judetene Alba.

Angajat initial ca subinspector in Politia Romana, Augustin Capalnas a reusit performanta de a fi avansat la exceptional de doua ori in doi ani, ajungand subcomisar. Insa, la o verificare atenta, a fost prins si a primit 2 ani si jumatate de inchisoare cu suspendare. Un motiv in plus pentru a nu se mai putea intoarce vreodata la preotie.

Bogdan Ivanov, purtator de cuvant Mitropolia Cluj: "El nu are dreptul sa slujeasca pe teritoriul arhiepiscopiei noastre. Nici in Cluj, nici in alte judete care intra in aria de jurisdictie a arhiepiscopiei noastre. Din punctul nostru de vedere, el nu este preot, a iesit din preotie, a renuntat la slujire si nu se mai pune problema revenirii lui in preotie. El poate fi sanctionat de eparhia de pe raza careia a iesit din preotie."

Capalnas a fost chemat la discutii cu Inalt pPrea Sfintitul Andrei Andreicut. Deocamdata, fostul preot nu a putut fi contactat pentru a-si exprima un punct de vedere.

Cristian Pomohaci nu mai este preot, ci doar cantaret de muzica populara. Cum au reactionat enoriasii
Cristian Pomohaci nu mai este preot, ci doar cantaret de muzica populara. Cum au reactionat enoriasii
VIDEO PROTVPLUS.RO
100 de ani
Un bărbat din Maramureş, care suferă de o boală gravă, a reuşit să ajungă la 100 de ani
Un profesor este cercetat disciplinar după ce a pălmuit un elev. De ce s-a enervat
Profesoară din Alba, relații sexuale cu un elev de 14 ani. Ce s-a găsit în telefonul lui
Bustul Arethiei Tătărescu, mutat pentru că avea sânii prea mari. Sculptorul e dezamăgit
Ziua Îndrăgostiților. Cadoul unui tânăr pentru iubită: ”Ca să nu mai cumpăr mereu flori”
O profesoară de 34 de ani, acuzată că a întreţinut relaţii sexuale cu un elev de 14 ani
Gabriel Balacean
Povestea lui Gabriel, un băiat care trăiește cu o boală rară. Cum îl puteți ajuta
Cât de poluat e aerul din Capitală? Aplicația care arată în timp real zonele periculoase
Restaurantele-magazin cu care românii au dat lovitura. ”Nu am mai întâlnit așa ceva”
Monumentele istorice din Băile Herculane încep să se prăbuşească. Autorităţile ridică din umeri
Săptămâna în care preţul florilor se triplează. Preţul unei crizanteme la tarabă
Garam masala, zatar sau sumac. Noile ingrediente preferate ale românilor