Biologii marini, ingrijorati: 60 de delfini morti in 3 zile, la malul Marii Negre. Cine e de vina


Ultimul update: Luni 05 Noiembrie 2012 08:01
Data publicarii: Luni 30 Mai 2011 18:02
Categorie: Stiri Sociale

12 delfini fara viata descoperiti astazi la malul marii duc la 60 numarul celor morti in doar trei zile. Biologii marini nu stiu inca sigur ce le-a adus sfarsitul, dar spun fara dubii ca de vina suntem noi, oamenii.

Organizam exercitii militare in larg, pescuim cu plase periculoase si folosim sistemele de navigatie ultrapeformante care le dau complet peste cap pe mamifere.

Oricat de mult ii ajuta pe militarii romani unele exercitii cu munitie reala in largul Marii Negre, pentru delfini inseamna chin. Biologii cred ca aceste aplicatii desfasurate in zona Corbu - Capu Midia duc la moartea a zeci de mamifere, protejate de lege. Posibilul efect al ultimelor exercitii - sase delfini gasiti fara viata in aceasta dimineata.

In asteptarea rezultatelor analizelor de laborator, specialistii nostri au preluat informatii de la colegii australieni, care studiaza situatia balenelor cu cap rotund. Anual, sute de exemplare esueaza pe coastele din Australia si Noua Zeelanda. Biologii straini cred ca de vina sunt sonarele submarinelor care deruteaza mamiferele.

Biologii nu-i exclud nici pe braconieri. Aproape un sfert dintre cadavrele gasite pe plaje poarta urmele luptei disperate pe care delfinii prinsi in plase o dau ca sa scape cu viata.

Biologii ii avertizeaza pe turisti sa nu atinga cadavrele definilor ajunse pe plaja - pot fi purtatoare de bacterii.

Biologii spun ca solutii exista, insa pentru moment nu sunt decat pe hartie.  In primul rand, ar trebui gasita finantare pentru un program de monitorizare a familiilor de delfini din Marea Neagra.

Biologii ar trebui sa monteze pe corpul catorva delfini sisteme de urmarire prin GPS. Cu ajutorul datelor obtinute de la sateliti, specialistii vor putea sa stabileasca traseul familiilor de delfini din Marea Neagra.

 

Tags: delfini, animale,

Marea Neagra ramane fara delfini. Ii omoara plasele pescarilor si exercitiile militare ucrainene
Capturati cu o ploaie de gloante. Turcii prinsi la braconaj in Marea Neagra vor fi repatriati
Povestea delfinului care si-a pierdut familia in adancuri
VIDEO PROTVPLUS.RO