Biologii marini, ingrijorati: 60 de delfini morti in 3 zile, la malul Marii Negre. Cine e de vina
12 delfini fara viata descoperiti astazi la malul marii duc la 60 numarul celor morti in doar trei zile. Biologii marini nu stiu inca sigur ce le-a adus sfarsitul, dar spun fara dubii ca de vina suntem noi, oamenii.
Organizam exercitii militare in larg, pescuim cu plase periculoase si folosim sistemele de navigatie ultrapeformante care le dau complet peste cap pe mamifere.
Oricat de mult ii ajuta pe militarii romani unele exercitii cu munitie reala in largul Marii Negre, pentru delfini inseamna chin. Biologii cred ca aceste aplicatii desfasurate in zona Corbu - Capu Midia duc la moartea a zeci de mamifere, protejate de lege. Posibilul efect al ultimelor exercitii - sase delfini gasiti fara viata in aceasta dimineata.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
In asteptarea rezultatelor analizelor de laborator, specialistii nostri au preluat informatii de la colegii australieni, care studiaza situatia balenelor cu cap rotund. Anual, sute de exemplare esueaza pe coastele din Australia si Noua Zeelanda. Biologii straini cred ca de vina sunt sonarele submarinelor care deruteaza mamiferele.
Biologii nu-i exclud nici pe braconieri. Aproape un sfert dintre cadavrele gasite pe plaje poarta urmele luptei disperate pe care delfinii prinsi in plase o dau ca sa scape cu viata.
Biologii ii avertizeaza pe turisti sa nu atinga cadavrele definilor ajunse pe plaja - pot fi purtatoare de bacterii.
Biologii spun ca solutii exista, insa pentru moment nu sunt decat pe hartie. In primul rand, ar trebui gasita finantare pentru un program de monitorizare a familiilor de delfini din Marea Neagra.
Biologii ar trebui sa monteze pe corpul catorva delfini sisteme de urmarire prin GPS. Cu ajutorul datelor obtinute de la sateliti, specialistii vor putea sa stabileasca traseul familiilor de delfini din Marea Neagra.