Povestea delfinului care si-a pierdut familia in adancuri

Ultima actualizare: 03-11-2012 03:45

"Supravietuitorul", asa cum a fost botezat puiul de delfin gasit acum cateva zile pe plaja din Constanta, nu a fost eliberat. Biologii au incercat acest lucru, cand au observat in larg un grup de delfini.

Dar si-au dat seama ca puteau deveni agresivi, asa ca supravietuitorul va ramane printre oameni. Misiune delicata in zona portului Constanta: la cateva mile in larg, cercetatorii ii tineau pumnii Supravietuitorului! Voiau un happyending, cu reintregirea familiei. La un moment dat, cativa delfini au inceput sa dea roata barcii, de parca ar fi presimtit ceva.

Dar n-a fost sa fie! Cetaceele, desi prietenoase, erau doar "inrudite" cu supravietuitorul. Insa grupul facea parte dintr-o specie mai mare ce putea ataca oricind un pui de delfin considerat strain.

Asa ca Supravietuitorul a facut cale intoarsa, la spre delfinariul din Constanta. Aici, va locui intr-un bazin special de carantina. Ca sa-si merite cu adevarat numele, Supravietuitorul va trebui hranit cu lapte pentru bebelusi timp de aproape doi ani.

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO