Romanii care au o drujba, un scuter sau trei vaci nu primesc ajutoare la incalzire

Dată publicare: 14-09-2011 18:36
Dată actualizare: 19-10-2012 21:32


Vaca iarna

Romanii care au drujba, masina, motoreta, scuter, depozite bancare de peste 3.000 de lei sau trei vaci nu vor primi ajutoare la incalzire, potrivit normelor de aplicare a OUG 70/2011 ce reglementeaza "masurile de protectie sociala".

Conform actului normativ, romanii care au casa de vacanta, piscina, sauna, salupe, barci cu motor, iahturi, tractor, presa de ulei sau moara de cereale, autoutilitare, autocamioane de orice fel sau remorci, autobuze si microbuze nu primesc ajutoare la incalzire in acest sezon rece.

De asemenea, nici cei care detin motociclete, motorete, scutere si masini cu o vechime mai mica de zece ani, "cu exceptia celor adaptate pentru persoanele cu handicap sau destinate transportului acestora sau persoanelor dependente precum si pentru uzul persoanelor aflate in zone greu accesibile" nu vor primi ajutor de la Guvern.

Nu vor primi ajutor nici cei care au un teren mai mare de 1.000 de metri patrati la oras si 2.000 de metri patrati la sat, chiar daca este vorba de terenul pe care se afla locuinta.

Nici detinatorii de terenuri arabile, forestiere, de fanete, vii, livezi, gradini de legume si flori cu suprafete mari nu se califica pentru a primi ajutor de incalzire.

Exclusi de la ajutoarele de incalzire sunt si cei care au depozite bancare mai mari de 3.000 de lei sau mai mult de trei vaci, cinci porci, 20 de oi sau capre sau 15 familii de albine.

Criteriile de acordare a ajutorului de incalzire aplicate incepand cu iarna 2010-2011 au fost, asadar, mentinute, singura noutate din acest an fiind detinerea drujbei. Pentru verificarea veridicitatii datelor inscrise in declaratiile pe propria raspundere privind componenta familiei si veniturile acesteia, primarii pot face, prin sondaj, anchete sociale.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO