Batrani din Constanta inselati de zeci de mii de lei prin noua metoda "accidentul". Ce telefoane primesc noaptea
Alerta in judetul Constanta, unde zeci de batrani au fost inselati prin metoda "accidentul". Indivizii se recomanda, mai nou, avocati, procurori si chiar politisti si nu se feresc sa dea ca loc de intalnire institutii ale statului pentru a incasa banii.
Infractorii au reusit sa sune intr-o singura noapte aproape toti batranii din mai multe localitati rurale.
Anchetatorii banuiesc ca indivizii beneficiaza de baze de date cu numerele de telefoane mobile, dar si fixe, ale posibilelor victime.
De exemplu, in satul Sacele, din Constanta, au fost sunati aproape toti batranii. Cativa dintre ei au picat in plasa indivizilor si au pierdut zeci de mii de lei. Unii insa nu au crezut in povestile spuse si atunci fie au inchis telefoanele, fie au alertat autoritatile. Oamenii legii ii avertizeaza pe oameni ca in ultimul timp a crescut numarul acestor incercari si ca niciodata un agent nu va cere bani pentru a acoperi un accident.
"Alo, mama eu sunt... Ajuta-ma !.. Am avut un accident! Ti-l dau pe domnul avocat! Buna ziua! Doamna, sunt avocatul Popescu! Doamna, e grav! Fiul dumneavoastra a lovit o fetita pe trecerea de pietoni! Ascultati-ma cu atentie! Nu avem timp! Trebuie sa veniti cu zece mii de lei sa inchidem gura parintilor, altfel baiatul face puscarie" - astfel decurg cele mai multe dintre apelurile prin care se incearca inselarea batranilor. Pe un ton grav, oamenii sunt anuntati de situatii extreme in care sunt implicate rudele lor.
La fel s-a intamplat si in mai multe localitati din judetul Constanta, unde indivizi necunoscuti au sunat la zeci de familii.
Un localnic din comuna Sacele are un baiat care este sofer si care e sprijinul sau la batranete. In miez de noapte, batranul a primit un telefon prin care era anuntat ca fiul este implicat intr-un grav accident rutier si ca are nevoie de bani pentru a da mita si a scapa de politisti.
Costica Dudu, victima: "Mi-au sarit mintile, nu am mai judecat deloc... "Aduna tata tot ce ai prin casa!" In ce hal m-a prostit ca am vrut sa merg la vecinul. Am luat banii si i-am dat banii cu mana mea. Nu am mai judecat deloc."
Astfel, omul a platit 5.000 de lei unui necunoscut. Fiul sau era bine, la serviciu, si nici vorba de vreun accident. In aceeasi noapte, vecinul barbatului a primit si el acelasi telefon, insa si-a dat seama la timp ca este o pacaleala.
Nicolae Burducea: "M-a sunat la doua fara un sfert domnule, "uite, fata dumitale a facut un accident"... Zic "domnule, du-te si te culca, ca eu nu am fete" si cand i-am zis asa mi-a inchis telefonul. Daca stiam de vecinul poate ieseam si il ajutam eu. Imi dadeam seama. Pe mine m-a sunat inaintea lui."
Costica Dudu, victima: "Nu am fost numai eu jecmanit aici, au mai fost trei-patru insi. O femeie - 70 de milioane, caietul cu acte, cu numere de buletin cu tot, cu totul i le-a dat in mana."
De la inceputul acestui an, numai in judetul Constanta au fost inregistrate peste 30 de tentative si inselaciuni prin metoda "accidentul". Politistii avertizeaza ca in urma mediatizarii cazurilor indivizii si-au schimbat tactica si sustin acum, pentru mai multa credibilitate, ca sunt medici, avocati, procurori sau politisti si le solicita batranilor sume de bani.
Marius Niculescu, ofiter de presa IPJ Constanta: "Tinem sa facem precizarea la la nivelui municipiului Constanta si al judetului acesti indivizi care folosesc metoda accidentul si-au diversificat modul de apelare, astfel incat exista pericolul real ca persoane sa fie inselate cu diverse sume de bani."
In ultimul caz inregistrat, victima a fost chemata chiar in fata unui sediu de politie pentru a da banii, dar, din fericire, si-a dat seama ca va fi inselata.