Cum face Arhiepiscopia Sibiului afaceri cu spatii inchiriate la suprapret catre prefectura

Ultima actualizare: 24-10-2012 21:48

O fi banul ochiul dracului pentru oamenii bisericii, dar tot nu se feresc de el. Arhiepiscopia Sibiu, de exemplu, a inchiriat un spatiu catre prefectura pentru ca viitorii soferi sa aiba unde sa dea in scris examenul auto.

La prima vedere, preotii au cerut simbolic, doar un leu. In realitate, insa, statul a perceput de la fiecare candidat cate 5 lei pentru o asa-zisa "taxa de intretinere" a cladirii. In felul acesta, s-au strans aproape 2000 de euro lunar, iar povestea a durat, 4 ani.

Alexandru a fost primul care a descoperit cu uimire "taxa de intretinere". Totul dureaza din 2008, cand prefectura Sibiu a gasit in cladirea de vizavi ce apartine Arhipescopiei ortodoxe a Sibiului, doua incaperi numai bune pentru examenele auto.

Doar in 2011, au trecut prin examen peste 20.000 de oameni. Pe langa banii pentru carnet, fiecare a platit 5 lei Arhiepiscopiei. Ghinionist, Ionut a picat examenul de 5 ori, asa ca de fiecare data a achitat taxa.

"Este aiurea, pentru ca nu specifica pentru ce o platesc, nu ma ajuta cu nimic", spune Ionut Creanga, un candidat.

Reprezentantii prefecturii spun ca acest contract este perfect legal. Reprezentantii bisericii nu au dorit sa comenteze situatia.

Am calculat insa ca, numai anul trecut, Arhiepiscopia a castigat din aceasta taxa 100.000 de lei, adica mai bine de 22.000 de euro. Practic, pentru un spatiu de 56 de metri patrati, s-a luat de sapte, opt ori mai mult decat pentru un spatiu similar in centrul Sibiului.

In urma reclamatiilor stranse la prefectura, incepind de marti, de la pranz, taxa respectiva s-a desfiintat, iar contractul s-a reziliat. De miercuri, examenul auto se va da intr-o alta cladire a prefecturii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO