Băiețelul de 7 ani din județul Arad dispărut de sâmbătă dimineață, de negăsit. Este căutat de forțe impresionante

×
Codul embed a fost copiat

Este a treia zi de căutări în cazul băiețelului de 7 ani dispărut în județul Arad. Sebastian a fost văzut ultima dată sâmbătă, când a plecat la joacă.

Forțe impresionante verifică întreaga zonă, numai că luni a nins, iar frigul și zăpadă fac misiunea mult mai grea.

"Treceți podul și după dig la stânga și o luați pe lângă dig și mergeți în partea aia. Am făcut partea aia, am dat peste niște stâne, am verificat baloții și am fost peste niște arături".

În satul Vânători, din Arad, este mobilizare generală de când a dispărut Sebastian. Polițiști, jandarmi, pompieri, localnici și voluntari îl caută neobosiți.

Au fost aduși și câini de urmă și camere de termoviziune și se folosesc ATV-uri și mașini de teren. Zona este monitorizată inclusiv din aer.

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Voluntar: ”Am periat toate canalele spre râul ăla și pe o parte și pe alta, au fost pompierii cu cange care au tras și periat canalul, nu s-a găsit nimic, urme și pe urmă s-au întors".

Voluntar: "Este zăpadă, este noroi, drumurile sunt desfundate, dar mai sunt zone greu accesibile, de aceea mergem cu utilaje din astea. Urme nu sunt, mai ales după două zile și cum a nins astă noapte teoretic toate urmele s-au șters".

Romulus Alb, șef serviciu pompieri voluntari comuna Mișca: ”Căutările merg cam greu, pentru că este apă, zăpadă, vizibilitate scăzută și acum căutăm pe canale, căutăm cu cangele, avem ajutor de la ISU, ne extindem pe o rază mai mare de acțiune, acum nu se știe, să dea Dumnezeu să-l găsim”.

Cum în zona sunt multe canale agricole, sunt verificate și acestea.

Localnic: ”Din păcate, nicio urmă, acum este posibil să fie numai sub apă. Deasupra, în partea asta a fost răsfirată de 100 de oameni numai în apă, că deasupra nu s-au îngropat pe aici, s-a bătut așa, așa, de 100 de oameni".

Dorel Ciupuliga, ISU Arad: "Terenul este foarte desfundat, se alunecă și se efectuează căutări la suprafața apei prin canale cu căngile aflate în dotare".

Băiatul a plecat sâmbăta la prânz, cu niște copii, să se joace lângă o stână. La un moment dat s-a îndepărtat și s-a dus spre un pâlc de pădure, în apropierea stânei.

Ceilalți au crezut că s-a întors acasă. Nu a fost așa, iar spre seară părinții îngrijorați au alertat poliția.

Poza copilului a fost distribuită în toată țara, în speranța că cineva poate ajuta la găsirea lui. În vârstă de 7 ani, Sebastian are 1,20 metri înălțime, păr șaten, față ovală și constituție astenică.

 

Eforturi uriașe pentru găsirea copilului

 

Toți depun eforturi uriașe, în speranța că îl vor aduce acasă teafăr pe Sebi.

Sebi a dispărut de la marginea localităţii Vânători, din județul Arad. Băiatul de 7 ani a plecat la joacă, împreună cu alţi copii. Ultimul care l-ar fi văzut este un cioban.

Tiberiu Haasz - primarul comunei Micsa: „Copilul s-a dus cu un cioban, cu încă 6-7 copii, până la o stână aici, la vreo 500 de metri de localitate. Copilul ăsta spune că i-a fost foame şi s-a dus pe lângă un gărduleţ acolo, lângă stână, să mănânce fructe de pădure. După aceea, ciobanul, care e un om bătrân, nu a mai judeat lucrurile, nu ştiu ce s-a inamplat, dar a venit fără el acasă”.

Pe înserat, părinţii s-au speriat şi au alertat autorităţile. Forţelor de ordine li s-au alăturat mai mulţi voluntari, însă, din păcate s-a lăsat ceaţa.

Adina Aconstantinesei, purtător de cuvânt al IPJ Arad: „Au fost angrenate echipe operative de căutare, fiind folosite şi echipaje cu termoviziune ale poliţiei de frontieră şi câini de căutare. De asemenea, peste 150 de voluntari sprijină căutările cu ATV-uri şi autoturisme de teren”.

Bogdan Nicoară este membru al Asociației Salvatorilor Voluntari Rescue 4X4 și coordonează voluntarii din teren.

Bogdan Nicoară, membru aș Asociației Salvatorilor Voluntari Rescue 4X4: „Timpul este vital, primele 24 de ore se ştie că sunt foarte importante. Noi deja am trecut de bariera celor 24 de ore, operaţiunile încă continuă. Este o emoţie foarte mare”.

Aria de căutare a fost extinsă pe 30 de kilometri pătraţi. Zona este foarte periculoasă. Sunt foarte multe canale de desecare a apei pline cu vegetaţie.

Bogdan Nicoară: „A fost ceață, temperaturi sub minus trei garde, umiditate de 100%, condiţii de vizibilitate de până în 50 de metri. Nici măcar echipamentele cu termoviziune nu au putut funcţiona”.

Luni, vremea s-a mai îndreptat, temperaturile au mai crescut un pic.

Oricine îl vede pe Sebi este rugat să sune de urgenţă la 112.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Un copil de 7 ani din Arad a dispărut de sâmbătă dimineață. Au fost mobilizate forțe impresionante
Un copil de 7 ani din Arad a dispărut de sâmbătă dimineață. Au fost mobilizate forțe impresionante

Este alertă în judeţul Arad. Forțe impresionante caută un băieţel de 7 ani, care a dispărut fără urmă încă de sâmbătă dimineaţă.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.