BAC-ul, sursa suplimentara de venit pentru profesorii care fac pregatire. Piata tarifelor practicate
Dupa dezastrul inregistrat anul trecut la examenul de bacalaureat, unii liceeni s-au apucat de invatat.
Dovada ca piata meditatiilor a atins cote maxime in aceasta perioada: profesorii de matematica, romana si limbi straine, cei mai cautati, de altfel, nu mai au nici o ora libera.
Cu greu mai gasesc elevii un dascal mai tanar, care sa-i includa in program. Banii se dau in functie de prestigiul meditatorului si de numarul de tineri care participa la sedinta de pregatire.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Desi are doar 26 de ani, Ana strange bani frumosi din meditatiile pentru bac si admiterea la facultate. Ii pregateste pe liceeni la romana si engleza.
Profesorii care dau meditatii au programul foarte incarcat acum, in apropierea bacalaureatului. Cu greu mai reusesc sa strecoare cate o sedinta in week-end.
In acesta perioada, cei mai cautati sunt profesorii de matematica, limba romana si limbi straine. Urmeaza cei de economie, chimie, fizica, istorie si geografie.
Iar preturile se pot negocia in functie de experienta cadrului didactic, materia predata si numarul de elevi.
Un profesor mai tanar, de exemplu, poate cere 35 de lei, daca ofera lectii mai multor elevi in acelasi timp si 50 de lei pe o sedinta individuala.
Insa daca profesorul are toate gradele, pretul porneste de la 50 de lei pentru pregatirea in grup si ajunge la 120 de lei pentru cei care vor sa fie meditati fara alti colegi.
Cand va intra in vigoare, Codul de etica al cadrului didactic, aflat in dezbatere publica, le va interzice profesorilor sa faca meditatii cu elevii pe care ii au la clasa. Fapt contestat de unii dascali. Elevii interesati pot participa si la cursurile de pregatire organizate in fiecare liceu.