Meditatii in era tehnologiei. Elevii se pregatesc online pentru testele nationale si bac

Ultima actualizare: 19-07-2012 17:24

Mai sunt doua luni pana la probele de foc ale elevilor si, de teama unor rezultate dezastruoase, cum au fost cele de anul trecut, copiii sarguinciosi se pregatesc de zor.

Meditatiile on-line sunt mai comode si mai ieftine, spun elevii care au incercat aceasta metoda.

Marcel Ionescu abia a iesit dintr-o simulare a examenului de bacalaureat. N-a fost prea multumit de rezultate, asa ca la scurt timp l-am gasit in fata calculatorului. Profesoara de engleza il mediteaza de la distanta pentru 30 de lei sedinta. „Am apelat la acest gen de meditatii pentru ca sunt mult mai ieftine fata de cele traditionale si mult mai usor, nu trebuie sa ma deplasez sa ajung sa iau ore cu profesorii si de acasa”, spune tanarul.

Marcel se viseaza stomatolog, dar pana la facultate, trebuie sa ia bacalaureatul. Asa ca se pregateste intens online pentru ca plateste mai putin.

Alti elevi silitori se pot pregati acasa gratis, cu ajutorul unor cursuri video. La Cluj, de pilda, doi profesori de matematica, tata si fiu, au construit un site cu lectii. Ca sunt online, gratuite sau pe bani multi, pregatirile sunt obligatorii pentru absolventii claselor a VIII-a si a XII-a, pentru ca examenele bat la usa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO