Autostrada Bucuresti-Ploiesti: muncitorii sunt harnici doar cand sunt filmati. VIDEO

Dată publicare: 07-11-2011 18:16
Dată actualizare: 11-10-2012 13:24


Termenele sunt anuntate doar ca sa fie incalcate. Iata o regula de aur in constructia de drumuri din Romania. Se aplica si pentru autostrada Bucuresti-Ploiesti, care nu va fi gata nici in 2011, desi termenul initial a fost depasit cu 2 ani.

Premierul spune ca ne lipseste doar un pod, dar realitatea il contrazice: mai sunt de facut trei treceri peste rauri, iar multe portiuni de sosea sunt neterminate.

Muncitorii care lucreaza la autostrada Bucuresti-Ploiesti devin harnici doar atunci cand sunt filmati.

De la minister, lucrurile nu arata ca o sueta. "Se lucreaza 7 zile din 7, 24 de ore din 24!" ne asigura Vasile Chiuaru, seful Departamentului Autostrazi.

Uite asa, lucrarea a intarziat doi ani si este gata doar in proportie de 85%. Prima problema apare imediat dupa Moara Vlasiei.

Abia cand au inceput sa sape, muncitorii au descoperit ca pamantul de aici este foarte mlastinos si au construit in adancime un pilon de 20 de metri. Cam cat un bloc de 8 etaje.

Pe langa podul de la Moara Vlasiei, ar trebui ridicate inca doua, peste raurile Ialomita si Prahova.

Premierul stie doar de unul. Emil Boc a anuntat ca autostrada Bucuresti-Ploiesti va fi gata cel mai tarziu in luna aprilie 2012.

In schimb, termenul anuntat pentru Arad-Timisoara sta inca in picioare: 15 decembrie. Muncitorii spun altceva: "In 2014 e gata!" striga unul dintre ei.

De inteles, din moment ce 14 kilometri nu au stratul final de asfalt, iar parapetii nu au fost livrati.

La fiecare 2 saptamani vom reveni pe cele doua autostrazi, ca sa le cerem autoritatilor sa se tina de cuvant.


VIDEO PROTVPLUS.RO