Au transformat colinda intr-o afacere profitabila. Cat castiga un lautar roman invitat sa cante in strainatate de Craciun

Ultima actualizare: 25-12-2014 09:54

Din dor de tara si drag de traditii, comunitatile de romani din strainatate ii invita pe colindatorii din Romania sa petreaca sarbatorile la ei.

Ceterasii din Oas, de pilda, castiga mii de euro onorand an de an astfel de invitatii de la romani stabiliti la Roma, Londra sau Paris.

La Negresti Oas formatiile si ceterasii fac ultimele repetitii inainte de plecarea in strainatate. Dupa indelungi consultari, stabilesc impreuna colindele care i-ar incanta cel mai tare pe romanii cu dor de tara.

Toti romanii plecati la munca peste hotare sunt generosi cand vine ora petrecerii, spun cei care au mai cantat in strainatate.

"Trebuie sa facem anumite sacrificii, ne despartim de copii, familie, cei dragi si trebuie sa ajungem la Paris, Londra. In schimb, din punct de vedere fianciar, este mai convenabil pentru noi sa ne aflam alaturi de ei", a spus Denis Dobie, interpret.

"Au nevoie de noi, lautarii romani, ca sa se simta ca acasa. 300, 350 de persoana, dupa care mai facem si noi ciubuc", a spus Vasi Osanu, interpret.

Ceterasii se intorc din "turneu" abia dupa Revelion, daca nu cumva sunt invitati sa cante si la petrecerile de Sfantul Ion.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO