Atentionare MAE pentru romanii din Grecia: Evitati zonele aglomerate!

Dată publicare: 03-11-2010 00:00
Dată actualizare: 06-10-2012 03:17


MAE atentioneaza cetatenii care doresc sa calatoreasca in Grecia sau se afla deja acolo sa evite deplasarile in zonele aglomerate ori in care se afla sedii ale misiunilor diplomatice, in urma atentatelor cu colete capcana de la Atena.

Ministerul de Externe precizeaza, intr-un comunicat, ca in prezent activitatea Sectiei consulare din cadrul Ambasadei Romaniei la Atena se desfasoara in conditii normale, fara a fi inregistrate incidente care sa puna in pericol siguranta persoanelor.

Va reamintim, politia din Grecia a descoperit marti cinci colete-capcana adresate ambasadelor Elvetiei, Bulgariei, Rusiei, Germaniei si statului Chile, doua dispozitive explodand fara a provoca insa victime.

Mai mult, Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa acceseze periodic pagina de internet a ministerului, rubrica Sfaturi de calatorie - Atentionari de calatorie, pentru a obtine in timp real informatii actualizate privind situatia de securitate din acest stat.

In acest timp, intreaga Europa este sub amenintare terorista. Aeroportul din Bologna, in nordul Italiei, a fost inchis, marti seara, dupa aterizarea unui avion cargo care transporta un colet-capcana adresat premierului italian Silvio Berlusconi.

Tags: atentate, mae,


VIDEO PROTVPLUS.RO