Colete-capcana descoperite in ambasade din Grecia


Ultimul update: Sambata 28 Iulie 2012 00:47
Sursa: Mediafax
Data publicarii: Marti 02 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe
terorism

Politia din Grecia a descoperit, marti la pranz, cinci colete-capcana adresate ambasadelor Elvetiei, Bulgariei, Rusiei, Germaniei si statului Chile, un dispozitiv explodand fara a provoca victime.

Coletul care a explodat era adresat ambasadei Elvetiei. Potrivit primelor elemente ale anchetei, angajatii ambasadei aruncasera in curte coletul suspect.

Celelalte patru pachete au fost neutralizate de specialistii pirotehnici.

Incidentele intervin dupa arestarea a doi tineri, dintre care unul suspectat ca ar face parte dintr-o miscare anarhista, acuzati ca au trimis colete-capcana presedintelui Frantei, Nicolas Sarkozy, si ambasadelor Mexicului, Olandei si Belgiei.

Si sediul primariei din Sofia a fost evacuat, marti, dupa primirea a doua apeluri telefonice anonime, care anuntau prezenta unor bombe.

Cele doua apeluri telefonice au fost primite la ora 13.30 (13.30, ora Romaniei), determinand evacuarea cladirii si intreruperea mai multor reuniuni din interior.

Nu sunt primele incidente de acest gen din ultimele zile. Saptamana trecuta, mai multe colete suspecte au fost gasite in avioane cargo care se pregateau sa plece din Marea Britanie si Dubai spre Statele Unite. Politia a anuntat ca pachetul din Dubai poarta marca al-Qaeda.

Sursa: Mediafax Pro TV

Tags: terorism, colete,

Atentate cu pachete-capcana in Grecia. Sarkozy, vizat de o bomba
Alerta terorista pe trei continente. Colet Al-Qaeda, interceptat in Dubai
Atac terorist la metroul din Washington, dejucat de autoritati
VIDEO PROTVPLUS.RO