Asigurarea pentru locuinte este obligatorie!

Dată publicare: 08-10-2008 00:00
Dată actualizare: 13-04-2012 06:32


Deputatii au aprobat miercuri un proiect de lege care prevede ca proprietarii de locuinte vor fi obligati sa incheie polite de asigurare impotriva dezastrelor naturale, cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor.

Pentru casele din beton sau din caramida polita costa 20 de euro pe an iar valoarea despagubirii va fi de 20.000 de euro.

Pana acum dupa fiecare val de inundatii sinistratii au fost ajutati de stat ca sa-si repare casele. De anul viitor insa cei care nu isi asigura locuinta nu vor primi niciun ban de la guvern in cazul unui dezastru natural.

Legea mai prevede infiintarea unui Fond de risc, unde vor ajunge banii pentru asigurari si de unde vor fi platite eventuale despagubiri. In prezent doar 7% din locuinte sunt asigurate, desi tara noastra a fost lovita de numeroase inundatii in ultimii ani.

Masura intra in vigoare in termen de 90 de zile de la data publicarii legii in Monitorul Oficial. Proprietarii care refuza sa-si asigure locuinta vor fi amendati cu sume intre 500 si 1.000 de lei.

Se pare ca proprietarii de locuinte vor avea ceva bani de scos din buzunar in viitorul apropiat. Din 2010, nimeni nu va mai putea vinde sau inchiria apartamentul fara certificatul energetic, hartia care arata in ce stare este constructia din punct de vedere termic si electric.

Ce parere ai despre aceasta noua lege? Comenteaza aici.


VIDEO PROTVPLUS.RO