Asa-zisa ieftinere a carburantilor va aduce o economie de 1 leu la un plin


Ultimul update: Vineri 17 August 2012 04:31
Data publicarii: Marti 25 Ianuarie 2011 00:00
Categorie: Stiri Sociale

UPDATE: Mult zgomot pentru mai nimic. S-au convins repede de asta soferii care au primit vestea ca s-au ieftinit carburantii la statiile PECO din Romania. Cine a facut insa plinul astazi a constatat cu amaraciune ca economia facuta este ridicola.

Statul a renuntat incepand de astazi sa incaseze taxa de 1 cent pe litru de la companiile petroliere.

Asta nu s-a vazut insa, asa cum era normal, la toate statiile de benzina, pentru ca unii au vandut in continuare combustibil la preturile vechi.

Exista intr-adevar si companii care au ieftinit carburantii cu 4 bani mai ieftin. Astfel, unele sortimente costa acum sub 5 lei un litru.

Explicatia celor care nu au redus preturile este ca au ramas cu benzina in stoc pentru care au platit deja taxa. Cat despre o noua reducere a preturilor nici vorba, spun benzinarii.

In multe benzinarii, dimineata angajatii nu auzisera nimic despre posibile reduceri la pompa. Aproximativ 500 de benzinari din toata tara s-au facut ca ploua si au bagat in buzunar peste 53.000 de euro. Adica daca tot n-au mai dat la stat cate un cent pe litru in contul unei datorii istorice si-au pastrat pentru ei castigul.

Oricum, soferii nu vor simti ieftinirea. La un plin raman cu un leu si 50 de bani.

Companiile petroliere spun ca aceasta taxa se plateste odata cu iesirea combustibilului din rafinarie si ca trebuia scoasa de mult din pret.

Cel mai ieftin sortiment de benzina se vindea astazi cu 5,02 lei iar cel de motorina cu 4,94 lei.

Mai multe despre acest subiect pe www.incont.ro

Tags: taxe,

Taxa auto ustura la buzunar! Ce super oferte de masini sunt la executari?
Cat costa sa ai masina:intre 124 si 864 euro/luna se duc pe benzina si taxe
VIDEO PROTVPLUS.RO