Aproape 1.000.000 de romani vor avea o iarna groaznica, fara caldura


Ultimul update: Duminica 07 Octombrie 2012 22:55
Data publicarii: Marti 14 Septembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Sunt cei care nu vor putea sa-si mai plateasca intretinerea pentru le-au scazut salariile, in timp ce pretul gigacaloriei a explodat in multe orase.

Problema este ca nu mai e mult pana atunci, iar de miercuri incep probele la instalatiile de termoficare.

Desi Guvernul a promis ca va subvetiona si anul acesta cu 45% costul gigacaloriei, milioane de romanii nu au motive de bucurie. Asta fie pentru ca Executivul nu a livrat toti banii catre primarii, fie pentru ca autoritatile locale nu au fonduri .

O familie de trei persoane, care locuieste intr-un apartament cu doua camere din Bacau, unde pretul gigacaloriei este cel mai mare din tara, va plati in aceasta iarna cel putin 470 de lei pentru apa calda, caldura si curent. Asta daca nu o sa fie foarte frig. In situatia in care temperaturile scad pana la -25 de grade, aceeasi familie va da 900 de lei.

Pot economisi 200 de lei numai cei care se incalzesc pe gaz.

Situatia poate fi dramatica in conditiile in care aproape un milion de romani castiga sub 1.000 de lei pe luna. De aceea, specialistii cred ca multi vor baga in priza calorifere electrice.

Chit ca stocurile de gaze pentru la iarna sunt asigurate in proportie de 83%, sefii CET-urilor din tara se tem ca vor ramane fara combustibil.

Iarna trecuta a fost cea mai grea din ultimii 25 de ani, iar in cele mai friguroase patru zile au murit 54 de oameni.

Tags: iarna, incalzire,

Revista presei: Schimbari climatice catastrofale! Vremea a luat-o razna!
Vine cea mai grea iarna din ultimii 1.000 de ani!
VIDEO PROTVPLUS.RO