Aplicaţiile testate de români pentru găsirea iubirii. "Când îi analizai pozele la ce erai atent?"
Mai puţin de 40% dintre români trăiesc în cuplu, arată statisticile, iar găsirea unui suflet pereche este tot mai dificilă. Tinerii amână să înceapă o relaţie serioasă, iar când ajung să şi-o dorească nu mai găsesc persoana potrivită.
De aceea, tot mai mulţi sunt gata să folosească aplicaţii de dating ori agenţii matrimoniale. O treime dintre ei au şi recunoscut asta, în cadrul unei cercetări sociologice.
Un cuplu din Bucureşti s-a cunoscut în mediul online, printr-o aplicaţie, şi de cinci luni trăiesc o frumoasă poveste de dragoste.
"- Când îi analizai pozele la ce erai atent?
- La faptul dacă zâmbeşte în poze, zâmbeşte în cam toate pozele, sincer".
Romantismul virtual este testat de români pe zeci de aplicaţii de dating.
Pe Tinder intra zilnic 10 milioane de utilizatori la nivel mondial. Urmează BADOO, cu 9 milioane. Iar cei care le folosesc sunt tot mai tineri. O cercetare sociologică arată că vârsta romanilor care utilizează aplicaţiile de dating a scăzut la 25 de ani.
Potrivit Eurostat, în România doar 38,1% dintre bărbaţi şi 35,7% dintre femei trăiesc în cuplu; vorbim de persoane care au peste 15 ani.
"- Părinţii tăi la ce vârstă s-au căsătorit?
- La 18 ani, mama a făcut facultate şi a reuşit să mearga în paralel şi cu căsnicia.
- Nu vrei să urmezi exemplul mamei?
- Nu."
Sociologii spun că aplicaţiile de dating sunt o soluţie pentru cei aflaţi în căutarea unui partener, dar atrag atenţia că implică şi riscuri. În mediul online oricine îşi poate construi o identitate falsă.