Apele termale, tratamentul ideal pentru excesul culinar de Revelion. Romanii au umplut bazinele

Dată publicare: 02-01-2014 20:21
Dată actualizare: 05-01-2014 06:49


Excesele culinare pot fi tratate cu bai termale. Dupa zilele aparent nesfarsite in care s-au infruptat cu sarmale, caltabosi, piftie ori fripturi, turistii ajunsi prin nordul si vestul tarii au gasit in bazinele cu apa calda remediul perfect.

Apele venite din adancuri detoxifiaza organismul si dupa betie, dar sunt recomandate si in dietele sau curele de slabire de dupa sarbatori.

Intr-un tablou care reflecta o farfurie imensa de supa aburinda, sute de romani veniti din toata tara s-au relaxat in a doua zi a anului. Cateva ore de scaldat in piscina cu apa termala te pune pe picioare, sustin cei care s-au balacit la Baile Felix.

Intrarea la strand costa 25 de lei pentru adulti si 12 lei pentru copii, dar merita investitia de vreme ce oamenii stau chiar la coada. Sunt mult mai multi turisti ca anul trecut, in aceeasi perioada, se lauda administratorii.

Constantin Oprinoiu, directorul Strandului Felix: "Distractia e in toi, dupa cum se vede. Anul asta noi stam la capacitate cu turistii, deja avem si o depasire cu 20-30 la suta".

Numita in popor si "apa vie", apa termala are intre 38 si 40 de grade Celsius. Este miraculoasa in cazul celor care au alergii de piele, dar si un purificator natural de inalta clasa, datorita continutului mare de siliciu si oligominerale. La noi, apele termale sunt raspandite mai ales in nord-vestul tarii.

Deschis recent la Satu Mare, strandul termal de aici s-a umplut joi.

Daca parintii au luat totul ca pe o revenire in simtiri dupa noaptea de Revelion, copiii s-au bucurat de o zi reusita de vacanta.


VIDEO PROTVPLUS.RO