Apel pentru salvarea artistului Leo Iorga. Cancerul pulmonar i-a recidivat

Dată publicare: 08-02-2019 18:48
Dată actualizare: 08-02-2019 20:38


Leo Iorga, fostul solist al trupei Compact, trece din nou prin clipe dificile. După ce s-a luptat câțiva ani cu cancerul și părea că a învins, boala a revenit, iar familia sa are nevoie de sprijin.

Rămas fără un plămân, extirpat, Leo suferă de o recidivă și are nevoie de o intervenție specială și de tratament în Germania.

"Prin cântecele sale, Leo, ţi-a fost alături în momente importante şi încă îţi este în amintiri pe care le-a umplut cu bucurie. Acum, "După ani și ani" se întoarce în atenţia ta pentru a îţi cere să-i fii şi tu alături. Leo Iorga se lupta cu cancerul de 8 ani şi câteodată câştiga şi urcă pe scenă, iar câteodată, adversarul devine atât de puternic încât doar împreună cu voi îl poate învinge din nou. "

Rugămintea de a-l sprijini pe Leo Iorga a fost postata pe Facebook de fratele său, Cristi. Acum o săptămână, artistul a primit vestea recidivei, în stadiu 3-4, la singurul plămân rămas.

Familia are nevoie de 70.000 de euro pentru că Leo să fie supus unei intervenţii cyberknife şi tratament special în Germania. La doar o zi după mesajul emoţionat postat de apropiaţii solistului, fanii au donat deja peste 20.000 de euro.

Leo le-a mulţumit: "E ceea ce simt pentru voi, prieteni! Fiți binecuvântați!"

Lupta lui Leo cu cancerul a început în 2011. Atunci i s-a extirpat prima tumoare la plămâni, dar nu a fost suficient. Au urmat câţiva ani, în care artistul a făcut chimioterapie, imunoterapie şi a încercat inclusiv vaccinul cubanez.

Leo Iorga: "Statistic vorbind, eu am depăşit media longevităţii, ca să zic aşa, în cancerul pulmonar, neoplasm pulmonar cu metastaze cerebrale, şi împreună cu oncoloaga mea, luăm decizii nu poţi să zici la mişto, ci luăm decizii prudente. "

Timp de 2 ani a făcut o cură în Cuba şi, pe lângă asta, sesiuni de psihoterapie pentru că, spun cubanezii, vindecarea sufletului ajuta la întărirea sistemului imunitar. Este, de fapt, o terapie anti-depresie pentru pacienţii bolnavi de cancer.

Leo Iorga: "Latura asta am simţit-o pe pielea mea, şi cei care nu trec prin asta, chiar dacă sunt în anturajul persoanelor bolnave, nu pot pricepe. Profunzimea acestui sentiment şi deruta pentru că nu mai ştii, pot avea încredere în medici, nu pot avea, sunt blestemat, sunt atacat în aure, şi dacă treci peste chestia asta, lucrurile pot să meargă spre bine, spre prelungirea, sunt cazuri eu cel puţin când mă îmbolnăvisem, nici nu exista în Cuba o soluţie pentru cancerul pulmonar. "

Leo avea programat un concert în Bucureşti chiar peste câteva zile, însă el va pleca în Germania pentru a încerca, din nou, să învingă boala.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO