Apa de la robinet, mizerabila? Nu si pentru unii angajati ai ministerelor
Bem aceeasi apa potabila de calitate, pe care o bea candva si Nicolae Ceausescu! Cu asta se lauda zilnic mii de angajati din ministerele de Interne, al Muncii si cel al Sanatatii, toate cu sediul in fosta cladire a Comitetului Central al PCR.
Spre deosebire de alte cladiri publice, imobilul beneficiaza de sursa proprie de apa.
Asa se face ca apa de la robinet este motiv de mandrie pentru cei din Ministerul de Interne, de exemplu.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sa nu credeti insa ca investitia este de actualitate! Putul, aflat la 150 de metri adancime, a fost forat in anii '50. De-a lungul a peste jumatate de veac, cladirea a fost gazda ministerului comunist al Planificarii, apoi sediul Comitetului Central al PCR si, dupa '89, Senatul Romaniei.
Apa rece din subteranul cladirii este folosita, in prezent, de peste 5.000 de oameni. Intr-o luna, institutia consuma 12.000 de metri cubi, sustin oficialii. Apa este atat de buna, incat angajatii iau si acasa.
Daca tot Bucurestiul ar ramane fara apa potabila, nici Guvernul n-ar avea probleme, pentru ca beneficiaza si el de sursa proprie. Putul de 140 de metri, de la Palatul Victoria, a fost sapat in perioada interbelica - in 1936 - exact in momentul in care a inceput constructia cladirii.
Apa este la fel de buna ca la Ministerul de Interne pentru ca provine din aceeasi panza freatica subcarpatica, ne-au explicat specialistii.
Un sistem asemanator de aprovizionare cu apa potabila din sursa proprie a fost folosit si la Palatul CFR, care gazduieste Ministerul Transporturilor. Numai ca - spun angajatii mai vechi - calitatea apei a fost afectata de lucrarile la metroul bucurestean. Iar putul a fost inchis.
Cu o investitie de aproximativ 50.000 de euro, orice institutie publica ar putea sa-si creeze o sursa alternativa de aprovizionare cu apa.
Sursa: Pro TV
Etichete: ministerul sanatatii, guvern, ministerul de interne,
Dată publicare:
06-08-2010 00:00