Ajutoarele de la UE "zac" pana expira. Romanii nevoiasi mor de foame

25-02-2011 06:46


Romania este tara paradoxurilor. Avem someri si oameni care traiesc la limita saraciei si, cu toate acestea, tonele de ajutoare de la Uniunea Europene zac in depozite pana expira.

In depozitele Primariei Timisoara zac si acum tone de faina, zahar ori lapte praf. Din 24.000 de persoane, indreptatite sa primeasca ajutoare de la Uniunea Europeana, mai bine de zece mii nici n-au intrebat de ele.

Cei mai multi dintre oamenii care au mers ieri la punctele de distributie de la primarie au mai primit alimente si la sfarsitul anului trecut.

Culmea, in anii trecuti, oamenii stateau ore intregi la coada, ca sa fie siguri ca vor pleca acasa cu un pachet de la Uniunea Europeana. Nu de putine ori, s-a ajuns si la imbranceli serioase intre cei aflati la rand.

Acum, ca sa nu ramana cu produsele in depozit, reprezentantii primariei au dublat cantitatea de alimente pe care o dau unei persoane.

De ajutoarele trimise de Uniunea Europeana beneficiaza somerii, pensionarii care nu au un venit mai mare de 400 de lei pe luna si persoanele cu handicap.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO