Proprietarii de la Planorama vor sa termine constructia din banii lor

24-02-2011 18:50


Ajunsi la capatul rabdarii, sute de clienti care au dat zeci de mii de euro ca sa se mute in complexul Planorama din Bucuresti vin cu o solutie in premiera pentru Romania. S-au hotarat sa termine doua dintre blocuri din banii lor.

Pana in prezent, desi unul dintre turnuri este gata in proportie de 95%, nimeni n-a avut voie sa se mute.

Oamenii s-au saturat sa astepte un miracol si vor sa-si plateasca toate datoriile catre banci ca sa primeasca la schimb actele de proprietate si dreptul de a continua singuri lucrarile.

Printre cei care asteapta un raspuns se numara Andreea Antonescu, Elisabeta Lipa sau Andreea Balan.

Doar unul dintre blocuri este finalizat, insa nimeni n-a avut voie sa se mute. Frustrant este ca pana si parcarea este gata.

Totul s-a intamplat dupa ce dezvoltatorul a intrat in insolventa. Asa ca proprietarii "bantuie" din cand in cand pe holuri sa vada daca nu cumva apartamentele lor au fost invadate de oamenii fara adapost.

O doamna a platit in 2007 85.000 de euro pentru un apartament cu trei camere. Nici pana azi nu s-a mutat din gazda. Cei mai multi au facut imprumuturi, iar acum stau la usa disperati. Cateva sute de persoane au achitat avansul pentru locuinte in blocul vecin care, desi este gata la rosu, n-a mai calcat pe acolo picior de muncitor.

Administratorul juridic vine cu alta solutie: sa termine lucrarea din TVA-ul pe care ar putea sa il recupereze de la stat.

Proiectul Planorama trebuia sa fie gata in 2008.

VIDEO PROTVPLUS.RO