Vrei sa arati de Dragobete ca il/o iubesti?Ofera o inima din piept de pui

24-02-2011 18:31


Ce daca e joi si nu-ti vine sa arunci afara niciun caine. Joi ne iubim romaneste! In caz ca nu stiati, sarbatorim Dragobetele, adica replica autohtona a Sfantului Valentin, adus de peste ocean si contestat de traditionalisti.

Evenimentul este mai degraba pe gustul comerciantilor, care incearca disperati sa scape de inimioarele ramase din 14 februarie, daca nu cumva de la targul de Craciun.

Din fericire, romantismul n-a pierit de tot, asa ca, la Brasov cel putin, tinerii s-au sarutat cu patima daca tot au avut motiv.

Aici, Dragobetele a fost marcat in liniste. In sensul ca amorezii au fost prea ocupati ca sa mai stea de vorba. Dar, ati ghicit, si sarutul in grup este tot un obicei de import, ca doar buncii nostri nu pupau in vazul lumii pe ulita.

Nu mai avem loc de targuri cu inimi de plus, de bezea, de jeleu, de plastic, de ceramica sau chiar... din piept de pui dezosat.

De ce "storc" negustorii orice prilej? Pentru ca dragostea trece si prin stomac.

Romanii mai conservatori se pregatesc de singura traditie pe care am reusit s-o pastram intacta - un martisor discret, pretios si peren. La fel ca si dragostea.

Si, pentru ca multe mari iubiri ajung pe ecran sau intre coperti de carte, mai avem o sugestie: a aparut pe piata urmarea unui volum american devenit fenomen - "Mananca, roaga-te, iubeste!", vandut in 10 milioane de exemplare si tradus in 30 de limbi. Daca vreti sa vedeti ce se intampla cu personajele Juliei Roberts si al lui Javier Bardem gasiti "Si am spus da" la targuri, cu o reducere de 20%.

VIDEO PROTVPLUS.RO