Afla de ce e mai ieftina mancarea la restaurantele hotelurilor din afara!

×
Codul embed a fost copiat

La noi, hotelierii cumpara din hipermarket mancare congelata, mai scumpa, isi pun adaos si in cele din urma umfla preturile.

Strainii, in schimb, si-au construit ferme din care se aprovizioneaza in fiecare dimineata ori iau produse ieftine si proaspete, direct de la tarani.

Reusesc astfel sa faca economii si sa reduca tarifele la cazare.

Argiris e sef peste tot ce misca in bucataria unui restaurant de 5 stele din Halkidiki. Toate legumele folosite sunt productie proprie. In fiecare dimineata, merge in ferma din spatele hotelului pentru aprovizionare.

Intr-o zi foloseste peste 100 de kg de rosii in bucatarie. Daca le-ar cumpara din piata ar cheltui in fiecare luna cel putin 5.000 de euro.

Citește și
mancare
TVA pe partea de alimentatie din turism ar putea scadea de la 19% la 9%
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Totul este proaspat si ecologic. Intr-un sezon, reuseste sa economiseasca peste 100.000 de euro.

Aceasta economie contribuie la reducerea pretului pentru cazare in hotel.

Turcia. Antalya este o adevarata patrie a serelor. Cand aterizezi aici, este primul lucru care iti sare in ochi. Un restaurant foloseste in fiecare zi cam 450 de kg de rosii si 250 de kg de castraveti, produse cumparate direct de la fermier.

Statiunea Albena din Bulgaria este sub o singura administratie si are propria ferma de legume. 43 de hoteluri se aprovizioneaza de aici.

Asadar, produse proaspete, costuri mici.

Prins intre legislatie si lipsa alternativelor, patronul roman cumpara de la hipermarket sau de la intermediari. Pana sa ajunga in farfuria clientului, produsul trece prin mai multe maini, cresc costurile si scade termenul de valabilitate.

Altii au gasit solutii si ofera turistului produse proaspete si preturi atractive la mancare si cazare. Noi inca le mai cautam.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Turistii de pe litoral s-au plans la Elena Udrea!
Turistii de pe litoral s-au plans la Elena Udrea!

UPDATE: Veniti la mare, sunt o multime de locuri libere, ne invita hotelierii. Desi acum sunt aproximativ 115.000 de turisti, daca sunt ocupate jumatate din camere. Nu intelegem de ce, spun administratorii.

TVA pe partea de alimentatie din turism ar putea scadea de la 19% la 9%
TVA pe partea de alimentatie din turism ar putea scadea de la 19% la 9%

UPDATE: Masura va fi introdusa in legea turismului. Astfel ar trebui sa se ieftineasca preparatele de la restaurant.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.