Afla ce boli risti cumparand carne de miel neverificata de veterinari
In timp ce prin piete si in targurile speciale lumea vine, intreaba si pleaca, la stanele din apropierea oraselor vanzarile merg bine.
Unii dintre ciobanii de langa Bucuresti spun, de pilda, ca nu mai au la aceasta ora niciun miel.
Clientii fideli i-au rezervat dinainte, incantati ca vad marfa si platesc mai putin.
Domnul Vali se recomanda stapanul unei stane de la Branesti. A pus pe picioare afacerea acum cativa ani si prospera. In fiecare primavara face liste de clienti. Cererea e mare, mai ales ca pretul e sub cel din piete: intre 18 si 20 lei pe kilogram, fata de 22.
De cealalta parte, cei de la Autoritatea Sanitar Veterinara avertizeaza ca riscam cumparand direct de la stana. Carnea nu este certificata, iar animalele sunt, probabil, sacrificate in conditii improprii. Toate ar putea provoca boli diverse.
"Echinococoza, cisticercoza si sarcospoidioza, unele dintre ele pot fi chiar mortale", precizeaza Constantin Lupescu, director executiv ANSVSA.
Este vorba despre maladii parazitare care se manifesta prin producerea de chisturi, in special, la nivelul ficatului.
Cititi si:
Cum a aparut cel mai popular cuvant din lume. Poveste americana 100%
Ucisa sub ochii prietenului: Am vazut pe camera web cum mi-a omorat iubita