Afla cateva trucuri de prim ajutor care-ti pot salva viata!


Ultimul update: Marti 16 Octombrie 2012 04:18
Data publicarii: Sambata 20 Februarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Accidentele produse in casa intr-un moment de neatentie al parintilor pot nenoroci un copil in primii ani de viata. Si cum nici adultii nu sunt mai feriti in fata neprevazutului, tot mai multe familii iau notite la cursuri.

Totul ca sa invete sa acorde primul ajutor pana cand ajunge Ambulanta, realizand ca sunt secunde importante care le pot salva viata celor mici.

In primii doi ani de viata, multi copii ajung la camera la garda sufocati cu monede, ascutitori sau cercei. Primele secunde fac uneori diferenta intre viata si moarte, spun medicii.

Riscul de stop cardiac apare atunci cand obiectul inghitit este minuscul, patrunde in laringe si obtureaza traheea. Respiratia gura la gura si masajul cardiac il pot salva pe cel mic.

Cateva mii de bebelusi sunt adusi la spital in fiecare an cu rani grave. Complicatiile ar putea fi evitate daca mamele n-ar mai folosi gresit garoul si n-ar mai tampona zona cu spirt.

Cele mai periculoase raman loviturile la cap. Kinetoterapeutii spun ca prin exercitii de gimnastica, pruncii pot invata din scutece sa-si tina echilibrul.

Aproximativ 2.500 de copii sub patru ani ajung in fiecare an la spitalul de copii Grigore Alexandrescu cu traumatisme cranio-cerebral minore si grave. Pana vine Ambulanta, parintii pot bandaja rana, dar nu au voie sa ii dea cu spirt. In plus, gheata nu trebuie aplicata direct pe piele, ci infasurata intr-un prosop.

Iar un adult care se sufoca trebuie asezat imediat pe scaun, cu picioarele atarnand. Nu-l ajuta o lingurita de zahar, ci aerisirea camerei.

Tags: accidente,

Situatii de criza? Invata sa-ti pastrezi calmul!
Nu acordati primul ajutor decat daca aveti cunostinte temeinice!
VIDEO PROTVPLUS.RO