In 2015, e greu sa mai gasesti un fermier care sa nu-si fi facut site. Cati bani se castiga din comertul online cu zarzavat
Gradinile cu zarzavat s-au inmultit odata cu pofta romanilor de a manca sanatos. Agricultorii isi vand recolta online si au mare succes.
Aproape ca nu mai exista fermier care sa nu aiba un site, prin care isi promoveaza verdeturile tot mai diversificate. Daca in trecut unele erau considerate buruieni, acum frunzele de papadie sau trifoiul, de pilda, dau savoare salatelor.
Legume fericite, asa isi recomanda unii fermieri din Tartasesti produsele din gradina. Au mizat, in urma cu 4 ani, pe verdeturi si legume bio. Nu le-a fost usor, dar in ultima vreme comenzile au inceput sa curga. Aproape tot ce produc vand online.
In gradina au pe langa rosii, castraveti si ardei tot felul de plante pe care multi le-ar numi buruieni.
Cultiva ierburi pentru ca sunt sanatoase si tot mai cerute. Vand chiar si lucerna, iarba grasa si stir, hrana cailor, vacilor si a porcilor.
"Este stir, bunicii il foloseau in trecut. Avem macris, frunze de mangold, adica sfecla elvetiana", spune Victoria Mihaela.
Statisticile arata ca romanii au un apetit tot mai crescut pentru hrana sanatoasa. Iar producatorii spun ca de la an la an comenzile se dubleaza. Din aceasta ferma, in plin sezon, pleaca zeci de de cosuri cu verdeata catre clienti.
Pachetele sunt pregatite pe baza comenzilor. O alta ferma, din judetul Calarasi, livreaza produse sanatoase, testate in fiecare zi de bucatari.
"50 la suta din munca noastra este rezolvata de ingredientele bune. Daca ai ingrediente foarte bune, munca e mai usoara", spune un chef.
De la an la an, interesul pentru site-urile care livreaza cosuri cu legume la domicilu creste tot mai mult. In acest moment sunt peste o suta de site-uri in intreaga tara, prin care micii producatori isi vand verdeturile. Ambele parti au de castigat: fermierii scapa de samsarii din piata, iar clientii primesc verdeata autohtona la usa.
Sursa: Pro TV
Etichete: online, legume, internet, cumparaturi, zarzavaturi,
Dată publicare:
21-05-2015 19:29