ADMITEREA IN LICEE 2013, BUCURESTI. Lista liceelor "vanate" de cei mai buni elevi
Cu o luna inainte de admiterea computerizata, toate liceele din tara incearca sa-i atraga pe viitorii boboci. Dar elevii de clasa a 8-a stiu deja ce vor.
Olimpicii tintesc scoli de renume si cred ca invatatura le va asigura un viitor mai bun. Iar cei care abia deschid manualele se gandesc la invatamantul profesional pentru ca vor sa aiba o meserie.
La 15 ani, Ioana vorbeste cu responsabilitate despre viitor. Fata e olimpica la romana iar din toamna vrea sa studieze la colegiul national Gheorghe Lazar din Bucuresti.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
''Am asteptari mari de la viitorul meu liceu mai ales ca am invatat atat de mult pana acum ca sa intru intr-un liceu f bun, ca sa am parte de profesori care sa ma indrume si de un colectiv bun."
Maria e pasionata de limbi straine. Stapaneste foarte bine engleza si franceza si de cateva luni face cursuri de japoneaza. Crede ca liceele ar putea veni cu oferte mai atragatoare.
''As fi deschisa sa invat orice. As vrea sa merg in alte tari, sa le vizitez, sa aflu despre cultura lor si sa lucrez acolo''
In Bucuresti, bataia se da pe locurile de la Mihai Viteazul, Gheorghe Sincai, Sf. Sava, Gheorghe Lazar si Caragiale dar si pentru scoli private precum International School of Bucharest, Scoala Americana, Complexul Educational Lauder Reut sau Britisch School.
Parintii care vor si isi permit sa investeasca in educatia copiilor pot opta pentru liceele particulare. Aici in taxa de scolarizare sunt incluse si diferite cluburi speciale cum ar fi de business, media sau dezvoltare personala.
In liceele private, taxele pleaca de la 500 de euro si pot depasi 7000 de euro pe an.
Dar nu toti elevii isi doresc scoli inalte. Adrian, de exemplu, nu vrea sa aiba diplome, ci sa invete o meserie.
''Si cu facultate si fara facultate tot somer esti in ziua de azi. Bucatar sau ospatar. Am vazut la unchiul meu si imi place''
Pentru cei ca el invatamantul profesional vine cu noi specializari. La Dimitrie Leonida spre exemplu, din septembrie copiii vor invata sa fie sudori.