ADMITERE LICEU 2012. Vezi harta repartizarii pe licee in toate judetele

HARTA

Peste 500 de elevi din ttalul celor 150.725 de absolventi ai claselor a VIII-a nu au fost repartizati in licee, vineri, din cauza ca au completat prea putine optiuni, pentru clasa a IX-a ramanand libere 29.479 de locuri in anul scolar 2012-2013.

16:55 Cea mai mare medie de admitere in liceu in judetul Suceava a fost 10 si s-a inregistrat la doua colegii din municipiul resedinta de judet si la un colegiu tehnic din Siret, in timp ce ultima medie de admitere, respectiv 3,56, a fost la un liceu tehnologic din localitatea Dumbraveni.

16:40 Colegiile "Liviu Rebreanu" si "Andrei Muresanu" din Bistrita se afla in topul celor in care s-a intrat cu cele mai mari medii, la primul ultima medie de admitere fiind 9,31, in timp ce media cea mai mica, 3,38, a fost la clasa de mecanica a Colegiului Tehnic din Lechinta.

15:30 Ultima medie de admitere la Colegiul National "Andrei Saguna" din Brasov, considerat cel mai bun liceu din judet, a fost 9,64, la specializarea Stiintele naturii, iar la polul opus se afla Colegiul Tehnic "Simion Mehedinti" din Codlea, cu ultima nota de admitere 3,36

Peste 500 de elevi din totalul celor 150.725 de absolventi ai claselor a VIII-a nu au fost repartizati in licee, vineri, din cauza ca au completat prea putine optiuni, pentru clasa a IX-a ramanand libere 29.479 de locuri in anul scolar 2012-2013.

Citește și
Bacalaureat
Bacalaureat 2012. Barem istorie
„Al treilea război mondial a început”. Valeri Zalujnîi, ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie și fostul comandant al armatei, declarații

Rezultatele primei etape de repartizare computerizata in licee au fost afisate, vineri, pe site-ul admitere.edu.ro.

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), din cei 150.725 de absolventi ai claselor a VIII-a care au completat optiuni, 150.219 au fost repartizati in licee.

In urma acestei etape de repartizare au ramas neocupate, la nivel national, 29.479 de locuri in licee.

Vezi harta repartizarii pe licee in toate judetele

Conform ierarhiei alcatuite dupa ultima medie de admitere, pe primul loc se afla Colegiul National Sf. Sava" din Capitala, care, la specializarea Matematica-Informatica, a avut ultima medie 9,93.

Pe locul 2 se afla Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta, unde, tot la Matematica-Informatica, ultima medie de repartizare a fost 9,92.

Pe locurile urmatoare sunt Colegiul "Fratii Buzesti" din Craiova (9,91), Colegiul "Vasile Alecsandri" Galati (9,91), Colegiul National "Emil Racovita" din Cluj Napoca (9,77), Colegiul "Gh. M. Murgoci" Braila (9,76), Liceul Teoretic Ovidius din Constanta (9,76) si Colegiul "Petru Rares" Suceava (9,74).

Repartizarea s-a facut in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere si in functie de optiunile din fisa de inscriere. Media de admitere este media artimetica dintre media generala a anilor de gimnaziu si media de la examenul de evaluare nationala.

Listele cu absolventii repartizati si cu locurile neocupate in unitatile de invatamant liceal de stat din judete si din municipiul Bucuresti vor fi afisate si in unitatile de invatamant gimnazial pana in 15 iulie, respectiv in fiecare unitate de invatamantul liceal pana la 16 iulie, a precizat MECTS.

Structura anului scolar 2012-2013. Cand incepe scoala, programul vacantelor si examenelor

A doua repartizare computerizata va avea loc in 23 iulie. La aceasta etapa vor fi distribuiti candidatii care nu au participat la prima repartizare, cei ramasi nerepartizati dupa prima etapa a admiterii, candidatii care au fost respinsi la liceele/clasele care organizeaza probe de aptitudini, precum si care au sustinut probe de verificare a cunostintelor de limba moderna sau de limba materna.

In intervalul 27-30 iulie, comisiile judetene de admitere rezolva situatiile speciale ivite dupa cele doua etape de repartizare computerizata.

In zilele de 6 si 7 septembrie va avea loc repartizarea absolventilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapelor anterioare.

Calendarul prevede si repartizarea candidatilor pentru invatamantul seral si pentru cel cu frecventa redusa, care avea loc in perioada 24-26 iulie.

La admiterea de anul trecut, Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti a fost lider in clasamentul primelor zece licee din Romania, alcatuit dupa media ultimului admis. La "Sfantul Sava", aceasta medie a fost de 9,60. Urmatoarele in clasament au fost colegiile nationale "Mihai Viteazul" si "Gheorghe Lazar", ambele tot din Capitala, unde ultima medie a fost 9,52, potrivit statisticilor MECTS.

177 DE ELEVI AU INTRAT LA LICEU CU MEDIA 10

Un numar de 177 de elevi au fost repartizati la liceu, vineri, cu media 10, cei mai multi dintre ei fiind din Bucuresti (20) si din judetele Dolj (17), Valcea (11) si Bihor (11), potrivit datelor centralizate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).

Medie maxima de admitere au avut si opt elevi din judetul Cluj, sapte din Braila si cate sase din Constanta, Dambovita, Giurgiu, Suceava si Vrancea.

De asemenea, in liceu au intrat cu 10 cate cinci elevi din judetele Galati, Iasi, Neamt, Prahova si Salaj si cate patru din Caras-Severin, Ialomita si Teleorman.

Ceilalti elevi admisi cu medie maxima sunt din judetele Arges, Arad, Gorj, Hunedoara, Satu Mare (cate trei), Alba, Botosani, Brasov, Buzau, Olt, Tulcea, Timis (cate doi), Bacau, Calarasi, Mehedinti, Maramures, Mures, Sibiu si Vaslui (cate unul).

Articol recomandat de sport.ro
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Citește și...
Bacalaureat 2012. Barem matematica M1 si M2
Bacalaureat 2012. Barem matematica M1 si M2

Examenul de Bacalaureat din 2012 a continuat cu cea de-a doua proba scrisa, cea la alegere dintre matematica si istorie, care a avut loc miercuri 4 iulie, in liceele din toata tara.

Bacalaureat 2012. Barem istorie
Bacalaureat 2012. Barem istorie

Peste 180.000 de candidati au fost inscrisi la proba obligatorie a profilului de la bacalaureat, dintre care 145.199 de absolventi au optat pentru disciplina Matematica, iar 38.548 pentru Istorie, potrivit statisticilor Ministerului Educatiei.

BACALAUREAT 2012. Barem limba si literatura romana
BACALAUREAT 2012. Barem limba si literatura romana

Luni, 172.000 de candidati vor sustine proba scrisa la limba si literatura romana. Toate noutatile despre desfasurarea BACALAUREATULUI 2012 le gasiti pe stirileprotv.ro.

Recomandări
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii

În vreme ce la nivel european se vorbește tot mai des despre mari dificultăți pentru economie, iar recesiunea este o realitate pentru Franța și Germania, candidații la Cotroceni promit venituri mai mari, cel puțin pentru o parte din populație, dar și redu

Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi

Mai sunt doar trei zile până la primul tur al alegerilor prezidențiale, iar ultimul sondaj arată noi evoluții în lupta pentru turul al doilea: George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi.

Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”
Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”

Marcel Ciolacu spune că va prezenta actele pentru a dovedi că și-a plătit zborul cu un avion privat la Nisa, însă va face acest lucru atunci când va dori el.