Maidanezii sunt o prolema rezolvata in Arad, Oradea si Brasov. Iata solutiile
Problema cainilor fara stapan, care devin agresivi si ataca oamenii, nu isi gaseste rezolvarea.
Luni, o femeie din Arad a fost sfasiata de o haita, iar la sfarsitul saptamanii trecute, un copil din Suceava a fost ucis de niste dulai flamanzi.
In conditiile in care, numarul victimelor este in crestere, autoritatile par incapabile. Doar in Bihor si Brasov s-au gasit solutii, iar asta se vede pe strazi.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Aceasta femeie din Arad a fost atacata ieri de o haita de caini dezlantuiti. A scapat cu viata numai datorita unui paznic, care i-a sarit in ajutor.
La Arad, oficialii strang cainii de pe strada si-i duc intr-un adapost al primariei. Acesta are insa numai de 100 de locuri. Dupa ce sunt castrate, animalele sunt lasate iar sa haladuiasca in oras.
In Oradea, insa, o fundatie infiintata acum 9 ani a reusit sa rezolve problema, si cu sponsorizari din strainatate, si printr-o colaborare buna cu autoritatile locale.
Dupa aceea, insa, cainii sterilizati sunt dati spre adoptie. Daca nu-si gasesc stapani in apropiere, sunt trimisi peste granita.
Rezultatele se vad in timp. Acum, in toata Oradea, daca mai sunt 200 de maidanezi, in vreme ce in alte orase vagabondeaza cateva mii.
La Brasov, s-a recurs la alta strategie. Echipele de la Politia Animalelor prind animalele si le pun un microcip, cu un cod unic.
In paralel, se face si un recensamant al celor cu stapan. Practic, voluntarii bat pe la porti, inregistreaza toti cainii si le recomanda stapinilor sa-i sterilizeze, ca sa nu mai arunce puii.
Cine nu vrea, o sa plateasca o taxa de 300 de lei pe an. Din banii care se strang, primaria va organiza viitoare campanii de sterilizare.
La Brasov, se face inclusiv un recensamant al pisicilor.