Au inceput angajarile in constructii. Iata conditiile, dar si cum se prezinta primii angajati
Dupa sute de falimente si mii de concedieri, sunt in sfarsit semne de revenire in domeniul vulnerabil al constructiilor.
Piata va creste cu 10 procente anul acesta, iar asta inseamna ca este nevoie de forta de munca.
Companiile din domeniu au cautat marti 500 de mesteri si ingineri, dar in ciuda aglomeratiei, putini doritori au si semnat, un contrat. "Sunt slab pregatiti, dar vor un program lejer... si leafa mare" spun angajatorii.
Sute de zidari, tamplari, zugravi si ingineri unii abia iesiti de pe bancile scolii s-au prezentat astazi la un targ in constructii in speranta ca vor fi angajati.
Oferta exista, cerere deasemenea, si totusi pe piata constructiilor e nevoie de forta de munca. S-a ajuns aici, spun angajatorii, pentru ca pretendentii unui loc de munca au pretentii mult prea mari in comparatie cu ceea ce stiu.
Este si cazul lui Gabriel. Are o diploma care atesta ca a terminat facultatea de constructii vara trecuta dar nicio zi de experienta. Chiar si asa spera sa ia cel putin 1500 de lei salariu.
Nimeni nu crede ca e usor, spun dezamagiti reprezentantii constructorilor, insa, nici sa coordonezi un santier nu e chiar floare la ureche.
Culmea este ca si cei fara studii superioare au cerinte mari.
Un alt domn zidar in schimb si-a dat demisia de curand pe motiv ca muncea prea mult. Pentru noul job se bazeaza pe experienta lui de 8 ani. Doi pe santierele din Israel.
Si totusi constructiile par sa-si revina. E an electoral, asa ca cei din domeniu isi pun toate sperantele in proiectele de infrastructura ale statului pentru care se gasesc mereu fonduri.
Pentru 2012, piata constructiilor va urca in jurul cifrei de 10 miliarde de euro.