Adio, asigurare medicala in concediu. Lista tarilor unde putem merge la spital fara sa platim


Ultimul update: Duminica 04 Noiembrie 2012 05:45
Data publicarii: Joi 21 Iulie 2011 19:23
Categorie: Stiri Sociale

Daca va pregatiti sa mergeti in vacanta in Turcia, sa stiti ca beneficiati de servicii medicale gratuite daca vi se intimpla ceva. Este o veste buna, spun agentiile de turism, in conditiile in care 250.000 de romani au ales aceasta destinatie de vacanta.

La fel si in China, Egipt, Maroc sau Croatia sunteti tratati fara bani in cazuri de urgenta.

Marian tocmai si-a cumparat o vacanta la Bodrum. Nu stia ca poate fi tratat gratuit in caz de urgenta si a achitat o asigurare de calatorie.

Pentru a evita aceste situatii neplacute, Ministerul Sanatatii de la Ankara le ofera gratuit turistilor straini asistenta medicala in spitale. Decizia Turciei a fost transmisa si Ministerului nostru de Externe.

Romanii primesc asistenta medicala gratuita si in Albania, Cuba, India, Rusia, Egipt, Siria sau Tunisia. Iar serviciile oferite vizeaza tratarea urgentelor, cum ar fi accidente, fracturi sau rani. Atentie, sunt excluse bolile cronice. Vorbim de aceleasi ingrijiri de care beneficiaza romanii in tarile din Uniunea Europeana prin cardul de sanatate.

Pentru mai multa siguranta, romanii care viziteaza Turcia trebuie sa solicite Casei de Asigurari de Sanatate un formular care, odata completat, are aceeasi valoare cu un card european de sanatate.

 

Reteaua sanitara de stat, programata la control. Se dau retete fictive
Vrei servicii medicale la domiciliu? Te costa si dublu fata de clinica
Reuters: Serviciile medicale romanesti, printre cele mai precare din UE
VIDEO PROTVPLUS.RO