Mii de locuri de munca pentru specialistii romani. Lista angajatorilor din IT

Dată publicare: 13-09-2011 19:17
Dată actualizare: 02-10-2012 17:35


Gigantii din domeniul comunicatiilor vor sa-si extinda afacerile in Romania. Nume grele din IT, ca IBM, Oracle, Dell si Ericsson vor aloca sume importante ca sa isi dezvolte operatiunile din tara noastra.

Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, spune ca Romania este pe lista tarilor in care IBM ar putea infiinta un centru
unde va angaja aproape 3.000 de persoane.

Si Oracle are planuri de extindere in tara noastra. Compania vrea sa relocheze la noi un centru din Africa.

Romania este o destinatie interesanta pentru investitii si in cazul celor de la Dell. Gigantul american a venit cu o propunere pentru un deschiderea unui centru in care ar putea sa-si desfasoare activitatea cateva sute de angajati.

La randul lor suedezii de la Ericsson ar putea sa ofere locuri de munca pentru 500 de persoane.

Ministerul Comunicatiilor lucreaza la o schema de ajutor de stat prin care vrea sa atraga cele mai mari companii IT din lume. Primul proiect va fi deja gata in 3 saptamani, iar astfel Romania va lupta de la egal la egal cu alte tari care au implementat o astfel de tactica.

Ministrul Comunicatiilor spune ca a avut discutii preliminarii si ca sefii unor firme vestite ar vrea sa deschida aici centre de productie sau de suport .

Iar Ericsson vrea sa isi sporeasca numarul de angajati din centrul pe care il are deja la noi : va ajunge la 1.300 de angajati de la 800 cat are in prezent. Deocamdata nu se stie unde vor aparea aceste fabrici Cele mai atractive sunt orasele cu multi studenti la electronica si IT cum ar fi iasi, Timisoara sau Cluj.


VIDEO PROTVPLUS.RO