"Stai, domne, nu trageti, de ce tragi? Haideti, va rog frumos". La coada la sarmale, de Ziua Crucii

Dată publicare: 14-09-2011 18:02
Dată actualizare: 29-09-2012 15:20


Este sarbatoare mare in calendarul crestin ortodox si in mod normal, toti oamenii ar fi trebuit sa se primeneasca si sa mearga cu sufletul usor la slujba de Ziua Crucii. Din pacate, nu s-a intamplat asa.

Sute de sarmani s-au umilit ore in sir, pentru un pachetel de pomana. Au aflat ca Patriarhul Daniel merge la Manastirea Caraiman din Busteni si in loc sa ii urmeze sfaturile, s-au calcat in picioare, cand s-au deschis sacosele cu mancare.

Sarbatoarea a ramas in istoria crestinismului ca momentul in care Imparatului Constantin i s-a aratat pe cer, inaintea unei batalii, o cruce uriasa sub care statea scris: "Sub semnul acesta vei invinge".

Fix la fel de increzatori au plecat la lupta pentru cele 3.000 de sarmale de post si crestinii de la Manastirea Caraiman. Mai ales ca au rabdat la o coada interminabila pe o caldura ucigatoare.

Putin a lipsit ca doi copii, veniti cu bunica lor, sa nu fie calcati in picioare. Bietii de ei au inceput sa planga. In cele din urma, femeia a fost lasata sa ajunga la pachete, iar jandarmii i-au dat chiar o mana de ajutor.

Apoi totul a continuat in aceeasi atmosfera: "Haideti, haideti, haideti. Stai domne nu trageti, de ce tragi? Haideti, va rog frumos. Ce ti-am facut eu sa tragi?".

O alta nu ezita sa-si impinga pruncul inainte, doar-doar o ajunge, prin mila multimii, in fata ca sa capete cate ceva de-ale gurii.

In final, fiecare si-a atins scopul, insa dupa o asemenea batalie, unii abia mai puteau sa respire.

La rand s-a aflat si o femeie de 100 de ani, adusa de acasa de rude. O persoana a lesinat si a fost transportata de urgenta la spital.


VIDEO PROTVPLUS.RO