A fost operată pentru o fractură, dar a ajuns să nu-și mai poată folosi mâna. Coșmarul femeii

×
Codul embed a fost copiat

Acuzaţii grave de malpraxis aduse unui medic ortoped de familia unei femei de 36 de ani din judeţul Cluj.

Pacienta a fost internată la Spitalul Municipal din Turda, în urmă cu aproape un an, după ce şi-a fracturat mâna dar, în urma intervenţiei chirurgicale, antebraţul i-a fost deformat cumplit şi nu îl mai poate folosi.

Imediat după intervenţia care a avut loc în luna septembrie, anul trecut, medicul i-a recomandat pacientei să nu îşi forţeze mâna până nu se recuperează. Cum rezultatele întârziau să apară, şi femeia nu îşi mai putea folosi antebraţul şi, mai mult, acesta arată îngrozitor, soţul ei a cerut explicaţii de la conducerea spitalului. Unitatea medicală nu a mai putut lua măsuri pentru că, aşa cum spune legea, trecuseră deja 6 luni de la externare.

Femeia recunoaşte că i-a mai fost fracturat antebraţul şi în trecut, dar mâna îi era perfect sănătoasă.

Managerul spitalului susţine însă că medicul ar fi făcut tot ce i-a stat în putinţă. Acum familia se pregăteşte să acţioneze doctorul în instanţă, iar femeia s-a programat la o altă operaţie la Spitalul Militar din Cluj.

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Coşmarul femeii a început în toamna anului trecut, când a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal din Turda, după ce şi-a fracturat mâna în gospodărie. Atunci a fost operată, deşi soţul acesteia susţine că a cerut în nenumărate rânduri să o transfere la Cluj pentru intervenţia chirurgicală.

Mircea Ioan Lombrea, soțul: "I-am cerut de patru ori să îmi dea nevasta să o duc la Cluj şi am fost refuzat. Nu, nu ca o face el aici. Şi asta e rezultatul."

Femeia susţine că nu îşi mai poate folosi acum mâna.

"-Cand v-a scos bandajul ce v-a spus?
-Sa nu o forţez, să nu lucrez. Şi nu am lucrat.
-Si acum ce a spus medicul?
-A zis că e bine.
-I s-a părut normal?
-Da. Mă doare, nu am putere să prind cu ea."

În urma plângerii făcute la conducerea spitalului, oamenii au primit un răspuns revoltător: direcţia unităţii medicale precieaza că, potrivit legii, medicul nu mai poate fi tras la răspundere acum pentru că operaţia a avut loc în urmă cu mai bine de jumătate de an.

Mircea Ioan Lombrea, soţul: "Asta e răspunsul ce am primit, după 6 luni nu se mai poate face nimic, exact ca la o maşină. Te duci o repari, îţi dă 6 luni şi după la REMAT. Aşa a ajuns şi soţia. Acum poate să îi cadă mâna, ăla nu mai răspunde de nimic. În sec XXI am ajuns să se întâmple treburile astea. Noi, oamenii, am ajuns să fim trataţi ca nişte maşini."

Reprezentanţii unităţii medicale se apăra şi spun că că femeia avea un os lipsă la nivelul antebraţului şi ar fi nevoie de mai multe intervenţii chirurgicale.

Ovidiu Stănilă, director Spitalul Municipal din Turda: "In momentul în care pacienta s-a prezentat la serviciul nostru, cu o fractură pe singurul os existent şi cât de cât funcţional al antebraţului, eu consider că colegul nostru dr Moga a acţionat în consecinţă, a rezolvat fractura, fapt care estre dovedit şi de radiografiile care sunt. Ca mâna să devină complet funcţională, pacienta este tânără, obligatoriu ar fi necesară încă o intervenţie chirurgicală prin care să se încerce să se refacă integritatea antebraţului, cu o grefă osoasă la nivelul celui de al doilea os.”

Familia femeii vrea să îşi caute dreptatea în instanţă şi să ceară medicului ortoped despăgubiri.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
A învins cancerul de col uterin, apoi a rămas însărcinată. Premieră într-un spital din România
A învins cancerul de col uterin, apoi a rămas însărcinată. Premieră într-un spital din România

O tânără a aflat pe pielea ei nu doar că există viață după cancerul de col uterin, dar că se poate să și dea viață, la rândul ei.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu. VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu. VIDEO

O explozie a avut loc, vineri dimineață, la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.  

Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor
Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara
România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara

A început numărătoarea inversă până la intrarea României în spațiul Schengen aerian și maritim. În noaptea de sâmbătă spre duminică se vor schimba regulile, iar autoritățile fac ultimele pregătiri.