A devenit mama la 14 ani, insa i-a infruntat pe cei din jur si n-a renuntat la copil. "A fost o greseala, dar o sa-l crestem"
Povestea unor tineri din Botosani care au devenit parinti la o varsta foarte frageda.
Recunosc ca au gresit, dar sunt hotarati amandoi sa lupte cu greutatile vietii, pentru ca bebelusul sa aiba o viata mai buna decat a lor. Mama are doar 14 ani, insa nu s-a gandit nici o clipa sa renunte la el.
Daca doriti sa ii ajutati, il puteti contacta pe tatal copilului, Alexandru Cluci, la telefon 0757.355.824.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Anamaria are doar 14 ani. Este un copil care la randul sau are un copil. Cei din jur au judecat-o in fel si chip, dar ea nu s-a dat batuta si a decis impreuna cu tatal copilului, un tanar de 21 de ani, sa pastreze bebelusul si sa il creasca impreuna.
Anamaria Pricop, fata de 14 ani: "Consider ca a fost o greseala, dar de acum o sa il crestem."
Reporter: "Dar totusi copilul e dorit?!"
Anamaria Pricop: "Da, foarte dorit. Suntem multumiti."
Alexandru Cluci, tatal copilului: "A fost un pic greu cand ea era insarcinata"
Reporter: "Adica?"
Alexandru Cluci: "Probleme pe la politie. S-au rezolvat pana la urma. S-a dus mama ei cu ea si au dat semnatura."
De rusinea parintilor, a colegilor si a profesorilor, Anamaria a ascuns sarcina cat a putut de mult. Cand s-a aflat insa, nu si-a pus nicio clipa problema sa renunte la copil.
Dar cei doi parinti traiesc in conditii foarte grele. Tatal fetei nu a putut sa le ofere decat o camera intr-o casa batraneasca.
Vasile Pricop, tatal fetei de 14 ani: "A fost o greseala foarte mare. O rusine. Au recunoscut ca au gresit. Baiatul a zis ca o ia in casatorie.
Tatal lui e mai necajit si a zis ca vine la mine sa stea. Au animale, muncesc. Nu e un baiat care sa se fereasca de munca. Cat am sa pot, ii ajut si eu, o sa mai faca si ei."
Aici, in catunul Balta Rosie, din Flamanzi, Botosani, curentul electric nu a ajuns nici acum, in 2016.
Seara oamenii folosesc o lampa cu gaz sau un bec cu leduri, care functioneaza cu un acumulator ce se incarca in timpul zilei de la un panou solar. Ca sa nu le fie frig peste noapte, cei doi au pus in usa o patura.
Reporter: "Aveti multe lipsuri?"
Anamaria: "Da. Usa e stricata, la fel si geamurile. Soba e reparata dar numai ca trebuie sa o dam cu vopsea. E cam rau aici."
Reporter: "Ce ti-ai dori de Mos Craciun?"
Anamaria: "Sa facem ceva pentru baietel. Sa avem si noi o mobila in casa. Nu avem curent electric si trebuie sa spal totul la mana."
Chiar daca acest copil a aparut mult prea devreme in viata lor, Anamaria si Alexandru spun ca vor face tot posibilul pentru ca micutului Marian sa nu ii lipseasca nimic.
Dan Oloieriu, primar oras Flamanzi: "Sunt niste copii care au in acest moment sarcina de a creste un copil. Eu cred ca acesta ar trebui sa primeasca tot ce este necesar, sa il ajutam si sa ii cream o educatie."
Anamaria si Alexandru sunt constienti ca nu pot face fata singuri greutatilor si ca orice ajutor este bine venit. Visul lor e sa isi construiasca o casa in care sa poata trai decent, iar cel mic sa aiba o copilarie fericita.