A ajuns cu mana intr-o punga, la spital! Medicii i-au refacut-o in 7 ore


Ultimul update: Luni 07 Mai 2012 13:49
Data publicarii: Joi 26 Noiembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale
Flex

Barbatul din Vaslui, care a ajuns la spitalul din Iasi, cu mana stanga intr-o sacosa, dupa ce si-a retezat-o cu un flex, o va putea folosi din nou. Doctorii eroi au iesit invingatori din sala de operatie.

A fost o interventie chirurgicala istovitoare, in care opt medici specialisti in chirurgie, ortopedie sau hematologie au stat mai mult cu ochii la microscoape si au realizat cusaturi cu fire mai subtiri decat cele de par.

Tanarul de 31 de ani a fost dus la spital miercuri seara, in stare critica. Pierduse foarte mult sange, iar mana, pe care o invelise cu o sacosa, se mai tinea doar intr-o bucata de piele. Si-o sectionase cu flexul, cand incerca sa repare ceva intr-un pod.

Initial, medicii i-au prins cele doua oase ale mainii cu ajutorul unor tije metalice. Apoi, au refacut vasele de sange pe care le-au cusut la microscop cu fire de micro-chirurgie.

Dupa aproape trei ore, au lucrat la muschi, pe care i-au prins cu fire care se vor topi singure in timp. La fel ca vasele de sange, au fost reconstruiti si nervii, iar, in final, a fost cusuta pielea.

Peste doua luni, tijele vor fi scoase, iar omul isi va putea folosi din nou mana. Desigur, nu ca inainte, ci cu unele dificultati. Mici, spera doctorii.

Sotia tanarului i-a fost alaturi pana l-a luat salvarea, iar mama astepta telefonul medicilor cu sufletul la gura.

Dupa o saptamana, pacientul se va putea intoarce acasa, spun cei care il ingrijesc.

 

Sursa: Pro TV

Doctorii incearca sa-i salveze mana unui barbat, sectionata de un flex!
A fost la un pas de moarte dupa ce si-a taiat bratul cu un flex
VIDEO PROTVPLUS.RO