"7 zile pe barca trec altfel decat 7 zile intr-un hotel". Cum aleg tot mai multi romani sa-si petreaca vacanta

×
Codul embed a fost copiat

O noua pasiune ia avant in randul oamenilor activi, care iubesc marea.

Iahtingul acapareaza tot mai multi angajati ai multinationalelor sau oameni de succes, care vor sa-si petreaca altfel zilele libere. Aleg ambarcatiunile cu panze pentru libertate si privelisti de vis.

Odata traita, o asemenea experienta o sa va cucereasca pe viata, spun cei care au trait-o. Florin si Elena sunt din Bucuresti, lucreaza in doua companii multinationale si au descoperit aceasta pasiune in urma cu 6 ani, in luna de miere.

Pana atunci, obisnuiau sa mearga la munte, cu rucsacul in spate, dar nu se gandeau sa navigheze pe mare. Acum au ajuns sa petreaca 7 zile pe un iaht, in Grecia. S-au simtit de parca si-au retrait copilaria din "Toate panzele sus !"

Florin Dinca, practicant de iahting: "Grecia am vazut-o altfel cand ne-am dus pe apa si ne-am plimbat din insula in insula, plaje nepopulate, e ceva fantastic si noi am zis: asta vrem sa facem. 7 zile pe barca trec altfel decat 7 zile intr-un hotel."

Citește și
litoral
A fost lansat programul "Litoralul pentru Toti", editia de primavara. Pretul unui sejur de 6 nopti in Mamaia

De la o vacanta au ajuns la cursuri de navigatie si sunt la un pas sa-si ia brevetul care le permite sa conduca si sa inchirieze, singuri, un iaht cu panze, pe orice mare: Mediterana sau largul nesfarsit si uneori, foarte periculos, al oceanului.

Elena Dinca, practicanta de iahting: "Iti trebuie un pic de organizare, putin timp, poate mai mult. Trebuie sa economisesti, dar nu mi se pare imposibil atata timp cat iti place foarte mult si faci din asta o pasiune."

Iahtingul s-a dezvoltat incet, dar sigur, intr-o tara care desi are iesire la mare, nu are traditie in acest sens.

Poate si pentru ca pe timpul comunismului, erau interzise plimbarile pe mare, cu barca, pentru ca securitatea se temea ca romanii ar putea fugi din tara, de regula spre Turcia.

Dupa anii '90 insa, aceasta pasiune a inceput sa atraga tot mai multi oameni activi si dornici de aventura.

Oleg este din Republica Moldova si a terminat doua facultati: medicina si economie dar, de 5 ani, sta mai mult pe ambarcatiunea pe care si-a cumparat-o impreuna cu alti iubitori de navigatie.

Oleg: "E un microb pe care nu ai cum sa il scoti din sange. E o combinatie intre un puseu de adrenalina pe care il simti in momentul cand ai iesit pe mare si senzatia aceasta de libertate care nu se compara cu nimic. sa simti vantul, si sa simti ca esti tu, vant si libertate infinita."

Preturile pentru o asemenea plimbare sunt medii in functie de ambarcatiunea inchiriata.

O excursie pe mare de 3-4 ore, cu plecare din porturile Limanu, Eforie sau Constanta, costa aproximativ 100 de lei de persoana. In pret este inclus combustibilul si skipperul care conduce ambarcatiunea. Daca aveti noroc, puteti vedea si delfini, bonus.

O zi intreaga va costa aproximativ 300 de lei de persoana. Strabateti litoralul de la un capat la altul, iar seara tarziu opriti in port pentru o mica petrecere, pe iaht sau la terasele de pe mal.

Cei care vor sa se bucure de pe mare de peisajele de vis din insulele grecesti pot inchiria o cabina pe un iaht. In functie de perioada aleasa si de dimensiunea ambarcatiunii, calatoria costa intre 3 sute si 5 sute de euro, de persoana, inclusiv comanda vasului facuta de personal autorizat.

 

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Ofertele hotelierilor cu programul
Ofertele hotelierilor cu programul "Litoralul pentru toti". Cat costa 6 nopti de cazare la un hotel de 4 stele in Mamaia

Vremea tot mai insorita e in concordanta cu programul "Litoralul pentru toti", care ofera vacante mai ieftine, pana spre sfarsitul lunii iunie.

A fost lansat programul
A fost lansat programul "Litoralul pentru Toti", editia de primavara. Pretul unui sejur de 6 nopti in Mamaia

Cel putin zece de mii de turisti vor putea beneficia de vacante pe litoral la preturi reduse. A fost lansat programul "Litoralul pentru Toti", editia de primavara, iar vestile sunt bune.

Sportul extrem care cucereste din ce in ce mai multi romani:
Sportul extrem care cucereste din ce in ce mai multi romani: "Lasam grijile, lasam problemele”. Cat costa investitia initiala

Departe de aglomeratie, pasionati de zbor cu parapanta din toata tara si-au dat intalnire weekend-ul acesta la Rapa Rosie, langa Sebes. Este o zona unica, botezata canionul romanesc.

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Candidatul comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pus sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.