30 la suta din clientii chirurgilor esteticieni din Romania sunt barbati. Interventiile la care apeleaza cel mai des

Ultima actualizare: 17-12-2014 07:03

Chirurgii esteticieni din Romania muncesc in decembrie mai mult decat in oricare luna a anului: fac si cu 50 la suta mai multe interventii inainte de sarbatori.

Iar daca in trecut abia zareai cativa domni in cabinetele de acest tip, acum, 30 la suta dintre clienti sunt barbati. Au renuntat la prejudecati si vor sa-si faca implanturi de par, ori sa scape rapid de riduri sau de burta.

Desi are doar 31 de ani, Bogdan a decis ca a venit timpul sa apeleze la un chirurg estetician. A inceput cu o injectie cu botox ca sa scape de riduri.

Bogdan: Nu numai o femeie trebuie sa se ingrijeasca, ci si un barbat. Sa arate cat mai bine.

Reporter: Va ganditi si la o alte interventie in viitor?

Bogdan: Da, o liposuctie.

Ca el sunt multi. Practic, o treime dintre clientii centrelor de chirurgie plastica sunt barbati, cifra fiind cu 10 procente mai mare decat anul trecut.

Acesti domni privesc operatiile estetice ca pe un instrument cheie in reusita lor personala, dar si profesionala. Ei considera ca unui barbat care are grija de aspectul lui fizic i se acorda mai multa atentie si sunt sanse mai mari sa fie placut de cei din jur.

"Cele mai cerute operatii si tratamente estetice sunt lipoaspiratia, multi vor sa aiba o talie lina, sa aiba patratele, multi vin pentru simple tratamente de rejuvenare faciala, sa-i scapam de ridurile de expresie", spune Renert Gad, medic specialist chirurgie plastica.

Altii cer rinoplastie, implant de par sau epilare definitiva cu laser. Iar pentru astfel de interventii sunt dispusi sa plateasca si cateva mii de euro.

"Au inceput barbatii sa investeasca mai mult decat femeile, sa aiba grija de ei mai mult si chiar nu se uita la bani", spune Youssef Chawi, medic specialist chirurgie estetica.

Si mai numerosi sunt cei care merg de infrumusetare. Gelu, de pilda, isi face o data la trei luni un tratament facial. "Avem o mai mare siguranta. Suntem priviti altfel: asa cum haina face pe om si imaginea face pe om", spune Gelu.

"Barbatii au devenit mai constienti ca pielea e cartea lor de vizita in relatiile pe care le au", spune Georgiana Tranca, manager de vanzari la un centru de infrumusetare.

In prezent, piata de chirurgie estetica si infrumusetare din Romania depaseste 70 de milioane de euro, anual.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO