21 de TIR-uri, încărcate cu cadouri din Germania, aduc cadouri elevilor români
21 de TIR-uri încărcate cu daruri pentru 21.000 de copii din cinci judeţe a pornit, joi dimineața, din Bistriţa. Pachetele au fost pregătite cu grijă de nemţi, iar Asociaţia Tășuleasa Social a fost sufletul acestei campanii impresionanate.
Chiar dacă, pentru mulţi dintre copii, Moşul a ajuns deja pachetul primit, joi este o bucurie pentru întreaga familie, pentru că pe lângă jucarii şi dulciuri, acesta conţine alimente esenţiale în gospodărie.
În luna ianuarie, ultimul camion va pleca în Republica Moldova pentru a le duce daruri copiilor care sărbătoresc acolo crăciunul pe Rit Vechi.
Peste 21.000 de copii vor pleca, în zilele următoare, acasă cu un dar din Camionul de Crăciun. 21 de TIR-uri au venit tocmai din Germania, încărcate cu daruri pentru toţi şcolarii din Bistriţa Năsăud, Sălaj, Cluj, Suceava şi Maramureş.
Alin Ulhmann- Uşeriu, preşedintele Asociaţiei Tășuleasa Social: „Este şi cel mai mare Camion de Crăciun pe care îl facem. Avem 20 de camioane şi mai avem unul pentru Republica Moldova, pe care îl ducem în ianuarie, de Crăciunul lor.”
J. V. ERFFA, Asociaţia Die Johanniter: „E un sentiment minunat. E minunat să aducem aici cadouri, iar mai apoi să ne întoarcem cu un feedback în Germania.”
Voluntar Tășuleasa Social: „Sunt voluntar la camionul de Crăciun. În Suceava, avem un camion, un TIR. Ne ocupăm şi de comunitatea din jurul nostru, practic. Și, de fiecare dată când am avut ocazia, am mers şi cu proiecte la Dorna Candrenilor, Poiana Negri, zona limitrofă Tășuleasa.”
Copiii s-au adunat în fata şcolilor din comune şi au stat la rând, în ordinea vârstei, pentru a primi un cadou. La Prundu Bârgăului, 1000 de copii au primit daruri. Bucuria de pe chipurile lor nu se poate descrie în cuvinte.
Adelina Burbulea, elevă: „Pachetul ăsta este venit din Germania”
Reporter: „De la cine?”
Adelina: „De la nişte copii: biscuiţi , macaroane, ciocolată, făină și ulei.”
Cătălina Neamţu, mamă: „Haine, caiete, creioane colorate, ulei, zahăr.”
Reporter: „O să îl învăţaţi pe viitori să facă şi el asemenea gesturi?”
Cătălina Neamțu: „Facem; jucăriile care nu ne mai trebuie le trimitem la copiii care nu au.”
Aşadar, copiii sunt învăţaţi ca, la rândul lor, în schimbul cadourilor să facă o faptă bună pentru cineva mai neajutorat, de Ziua Voluntarilor Mici, pe 14 aprilie.
Elena Gorea, mamă: „Și noi, la rândul nostru, să facem cadouri. Din puţinul nostru să se bucure şi alţii cum se bucurăm şi noi.”
Pe lângă voluntarii români, la eveniment au participat şi nemţi, olandezi şi englezi.